Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 



_______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Kaják

china/5.gif

 


::Az ételekről általában
::Kalóriatáblázat
::Kalóriatáblázat2
::Kalóriatáblázat3

::Vitaminok
::Magvak
::Teák és gyógyteák

::Fűszerek

::Receptek
::Indiai konyha
::Arab konyha


::Palacsinták
::Fiatalító ételek
::Csíráztatás
::Kenyér receptek
::Méz
::Muffinok
::Muffinok2
::Sütik

::Főfogások
::Levesek

"Háromféle a táplálék,
melyet ki-ki kedvvel fogyaszt;
áldozat, adomány és böjt
ugyancsak háromféle - halld!
A szent összhang szerint élő
friss, ízes, jó ételt szeret,
mely hős szívet, erőt, kedvet
magas kort s egészséget ad.
A szenvedély szerint élő
érzéki eledelt szeret
s forró, csípőst, fanyart, sósat,
karcost, mely bút, kínt, kórt okoz.
A sötétség szerint élő
tisztátlan maradékra les,
és áldott, erjedő, romló
vagy ízetlen ételt szeret."

Néhány tanács:

ˇ Beteg ember ne készítsen ételt!
ˇ Mossunk kezet munkakezdés előtt és közben is többször, alaposan!
ˇ A romlandó ételt, nyersanyagot mindig hűtve tároljuk (+5 oC alatt). Hűtőhőmérővel ellenőrizhető!
ˇ Az ételeket alaposan süssük-főzzük, hogy a belsejük is forró legyen (75 oC felett). Ételhőmérővel ellenőrizhető!
ˇ Nyers hús, baromfi előkészítése után mossunk kezet, mosogassunk el, csak utána foglalkozzunk más ételféleséggel!
ˇ Nyers tojást, nyers húst tartalmazó ételt ne készítsünk, kisgyermeknek semmiképp se adjunk!
ˇ A megmaradt ételt mielőbb hűtsük le és tegyük hűtőbe. A maradékot fogyasztás előtt mindig forrósítsuk át!

MIÉRT?
A gyomorrontást, ételmérgezést baktériumok, vírusok okozzák.
Ezek az ételre szennyezett kézzel, eszközzel, vagy nyersanyaggal kerülnek, melyet a gyakori kézmosással, alapos mosogatással, és a nyersanyagok elkülönítésével megelőzhetünk. A nyers húsokon, nyers baromfi felszínén kórokozó baktériumok (pl. szalmonella) lehetnek. Ezek készételre, szájba kerülve betegséget okozhatnak.
 
Ezért a nyers húst, baromfit az összes többi élelmiszertől elkülönítve (külön csomagolva) vigyük haza és figyeljünk arra is, hogy a hűtőben ne érintkezzen más élelmiszerekkel. A nyers hús mosására, szeletelésére, tárolására használt eszközöket, edényeket ne használjuk kész ételekhez. A baktériumokat a sütés-főzés elpusztítja, ezért a készétel már nem veszélyes.
 
A nyers tojással készült ételek veszélyesek lehetnek!
A tojás belsejében időnként szalmonella baktérium fordulhat elő, azonban a főzés hatására elpusztul. Lehetőleg ne készítsünk olyan süteményt, amelynek krémjébe nyers tojás kell, mert a tojással szalmonella kerülhet bele. Ilyet kisgyermeknek semmiképp se adjunk! A tojás sütve, főzve biztonságos.
 
A hűtés megakadályozza (lassítja) a baktériumok szaporodását
Az ételmérgezés veszélye nő, ha a baktériumok a langyos ételben elszaporodhatnak. Ezt előzi meg a hűtés. A készétel szobahőmérsékleten 2-3 óráig, hűtve 1-3 napig tárolható biztonságosan!
 
Az alapos sütés, főzés elpusztítja a baktériumokat
Minél alaposabban átsült - átfőtt az étel, annál biztonságosabb. A nagy adagban főzött, nagy darabban sült étel közepe néha nem kap elegendő hőt, így a baktériumok életben maradhatnak. A maradék ételt fogyasztás előtt fel kell forralni! 
 

Mélyhűtött termékek

(A rideg valóság)

 

Mi sem egyszerűbb, mint előkapni valamit a fagyasztóból, bedobni a sütőbe, és gyorsan jóllakatni az éhes családot. A mélyhűtött élelmiszert azonban  nem tanácsos a kelleténél tovább tárolni. Ha azt akarod, hogy amit előveszel, ugyanolyan jóízű legyen, mint amikor eltetted, tartsd a fagyasztódat -18OC-on, mindig csak friss árut fagyassz le, és használj légmentesen záró tárolóedényeket.

A legfontosabb azonban, hogy ne lépd túl az alábbi időkorlátokat (ennek érdekében a zacskóra, vagy a dobozra ráírhatod, hogy mikor tetted el, és – az alábbi táblázatot figyelembe véve – meddig tartható):

 

Élelmiszerfajta                                            Tárolási idő

Kenyér, péksütemény                                      6-8 hónap

Vaj, margarin                                                      9 hónap

Citrusfélék                                                       4-6 hónap

Darabolt csirke (nyers)                                        9 hónap

Fagyasztott gyümölcslésűrítmény                        12 hónap

Fagyasztott zöldség                                        8-12 hónap

Tejes és vizes fagylalt                                           1 hónap

Birka és marha színhús (nyers)                           12 hónap

Sertés és borjú színhús (nyers)                             8 hónap

Egész csirke                                                      12 hónap


 A kávéról már rengeteg jót és rosszat is hallottunk, de azt még nem, hogy májvédő hatása lenne. Pedig alighanem van: 125 580 kaliforniai polgár tízéves utánkövetéses vizsgálatából szűrték le ezt a következtetést.


Néhány szó a margarinról:

Különféle margarinok fogyasztását nem ajánlatos fogyasztani, rengeteg egészségkárosító hatása miatt (a margarinok zöme esetében egy molekula hiányzik ahhoz, hogy műanyaggá váljon).

tgy.hu

(Ha igazán belegondolunk, régen nem is ismerték a margarint.)

________

Most egy másik e-mailen érkezett levélből:

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között? 

 

Olvasd végig...nagyon érdekes lesz! 

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki.

Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz. 

A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gr., míg a margarinban 5 gr. 

 A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.

A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.

A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak. 

A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli. 

A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem. 

És most a margarinról... 

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét. 

Csökkenti az immunrendszer reakcióját.

Csökkenti az inzulin reakcióját.

És íme a legmegdöbbentőbb tény... 

EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!

A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG  legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).


Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.

Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:

Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.

Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.

Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?


 

 A SZÓJA

A táplálékallergiák közé tartozó szójaallergia oka, hogy a szervezet emésztőrendszere a szójában található két fehérjét - a glicinint és a conglicint - nem képes megfelelően lebontani. Felnőttkorban kialakuló úgynevezett elsődleges szójaallergiát ritkábban diagnosztizálnak, csecsemőknél és gyermekeknél azonban már gyakoribb a jelenség. A legtöbb gyermek 5-8 éves koráig kinövi, de egyeseknél megmaradhat hosszabb távon is. A növénnyel szembeni allergia kialakulhat önmagában vagy tejallergiát követően is: a folyamatosan elterjedő szójafogyasztás hatására napjainkban emelkedik a szójaérzékenyek száma

A szójaallergia kialakulásának lehetséges okai

A szójaallergia megjelenését előidézheti örökletes hajlam: a túlzott immunreakció kialakulásának kockázata nő, ha az egyik vagy mindkét szülő szójaallergiában szenved. Egyes emberek a javasolt adagnál rendszeresen nagyobb mennyiségben tervezik étrendjükbe a szójából készült ételeket és italokat, ami szintén allergia kialakulásához vezethet. Az anyatejes táplálás 6 hónapos kor alatti elhagyása és idegen fehérjékkel, például szója vagy tejfehérjékkel történő pótlása ugyancsak kedvez az allergiás reakció megjelenésének. A csecsemők bélhámrendszere még éretlen és nagyobb áteresztőképességű, mint a felnőtteké, immunrendszerük pedig szintén fejletlenebb, így ők fokozottan ki vannak téve az allergiás megbetegedések kockázatának.

A szójaallergia során a legkülönfélébb tünetek jelentkezhetnek, például bőrkiütés, állandó hasmenés és haspuffadás, hányás, étvágytalanság, tüsszögés, hörghurut, súlyosabb esetekben pedig akár asztma is kialakulhat. Ritkábban alvászavar, nyugtalanság és fejfájás kíséri a szójaallergia megjelenését.

Szójaallergiában nem fogyasztható élelmiszerek

• Szójabab és szójakészítmények: szójaszósz, szójapörkölt, szójafehérjéből készült termékek (texturált szójafehérje-termékek). Szójaliszt, szójakocka, szójadara, szójatej, tofu (szójatúró), szójajoghurt, szójatejszín és hab, szójajoghurt (yogu), miszo, tamari. A hidegen préselt szójaolaj is tartalmazhat kis mennyiségben fehérjét, ezért ennek fogyasztása sem javasolt.

• Szójalecitint (E322) és szójafehérjét tartalmazó élelmiszerek: húskészítmények (virsli, krinolin, bizonyos szalámik, kolbászok, sonkák, stb.), margarinok, burgonyapüré por, pudingporok, rágógumi, fagylaltporok, csokoládék, nugátok, karamella, majonéz, cukrászati lisztes áruk, porított tejkészítmények, kétszersültek, ostyák. A mélyhűtött, előre panírozott húskészítményekben, vagdaltakban is lehet szója. A táplálék- kiegészítőkben és a fehérjekészítményekben szintén nagyobb mennyiségben fordul elő, ritkábban pedig egyes gyógyhatású készítmények és gyógyszerek is tartalmazhatnak szóját. Ajánlott, hogy vásárlás vagy a termék elfogyasztása előtt mindig olvassuk el az áruk címkéjét.

Az élelmiszeripar szóját vagy tejport használ fel a töltelékes élelmiszerek gyártása során is, ezért sok esetben nehéz kiválasztani a szójaallergiások számára is fogyasztható árukat. A Táplálékallergia és Intolerancia Adatbank www.taplalekallergia.hu minden évben megjelenteti a szójaallergiások által is jól használható kiadványát, amelyből megfelelően tájékozódhatunk az egyes élelmiszerek szójatartalmát illetően. Az adatbázis a garantáltan szójamentes termékek listáját is tartalmazza: ezeknek az élelmiszereknek az előállítása során garantáltan nem kerülnek szójaeredetű anyagok a termékekbe, így ezek biztonsággal fogyaszthatók.

A szója betervezése az étrendbe

A szójaallergia gyakran a tejfehérje-allergiát követően alakul ki és a kétféle allergia társulhat is. Évekkel ezelőtt a tej helyettesítői a szójaalapú tápszerek voltak, napjainkban azonban már nem adható szójaalapú tápszer a 6 hónapos kor alatti csecsemőknek (az anyagtej helyettesítése esetén hidrolizált fehérjéket tartalmazó tápszereket ajánlott adni a babának). Ha a családi kórtörténet negatív és tejfehérje allergiát sem diagnosztizálnak az újszülöttnél, akkor szójaalapú tápszer választása is megengedett. A fentebb már említett tünetek jelentkezésekor minden alkalommal felmerülhet a szójaallergia lehetősége is, ezekben az esetekben érdemes orvoshoz fordulni. Egyéves korig ne adjunk szójaételeket az újszülöttnek még abban az esetben sem, ha a családban korábban senkinél nem állt fenn sem szója, sem pedig más típusú élelmiszerallergia. A felnőtteknek készített szójaételek adását minél későbbi életkorban kezdjük el, lehetőleg öt- vagy hatéves kor körül.

A szója az egészséges felnőttek számára előnyös fehérje- és egyéb tápanyagforrásnak tekinthető, értékes tápanyagtartalma ellenére azonban nem létfontosságú élelmiszer: az allergiás betegek számára úgy is egyszerűen összeállítható az alapvető tápanyagokat tartalmazó mindennapi étrend, ha a szóját kihagyjuk belőle.

Nógrádi Katalin
dietetikus

(origo) - egészség

 

 


Mindenkinek ajánlott évente kb. 1 kg spenótot elfogyasztania.

Létezik új-zélandi spenót is, semmi köze a miénkhez, mégis: a piacon járva szinte észre sem vesszük, hogy melyiket vásároljuk. Legfeljebb az árán: naná, hogy az újzélandi a drágább!

A spenótban sok a karotinoid és a klorofill; B-,C- és K-vitaminban gazdag; jelentős a folsav-, kálium-, kalcium-, jód- és vastartalma!

A spenót antioxidánsokban és luteinben is bővelkedik. A lutein segíthet a korral járó szemproblémák megelőzésében, és ránctalanító hatása sem utolsó.

A bizonyítottan gombaölő hatású spenót lúgosító zöldség, vagyis gátolja a szervezet elsavasodását, ezáltal enyhíti a gyulladásokat.


Kiknek és mire ajánlott:

-vérnyomásproblémákkal küzdőknek,
-kismamáknak, szoptatós anyáknak
-fejlődésben lévő gyerekeknek (6 hónapos kor után)
-pajzsmirigyproblémákkal küszködőknek
-fogyókúrázóknak (20kcal/100g)
-korral járó szemproblémákkal bajlódóknak
-rendszeres stresszben élőknek
-rendszeresen sportolóknak
-rákos megbetegedések megelőzését szolgáló étrendet folytatóknak

Fontos:
Főzés után ne tartsuk sokáig melegen a spenótot, mert a levelekben található nitritek ilyenkor nitrátokká alakulnak, ez pedig a gyerekeknek nem tesz jót!

Erőkoktél
(2 db italhoz):

25 dkg spenót,
1 csomag petrezselyen
1 nagyobb sárgarépa

Préseljük kis a spenótot, a petrezselyem és a sárgarépa levét, és fogyasszuk frissen, lehetőleg reggel, hogy egész nap fittek és energikusak legyünk!
Tehetünk bele egy kiskanál tökmagolajat, lenmagolajat, és búzafű levével is keverhetjük.

Termesztése:

Magról, napos helyre, öntözést igényel, szabadban márciustól, lakásban egész évben. A legegyszerűbb és legolcsóbb, ha veszünk a kertészetben vagy bevásárlóközpontban spenótmagot, és azt 1-2 cm mélyen elültetjük jól trágyázott (tápoldatozott) földbe, napos helyre, és rendszeresen öntözzük. 2 hét múlva már előbújnak az aprócska növénykék. Ha túl sűrűn ültettük, akkor kicsit ki kell ritkítani őket, hogy legyen elég helyük a növekedéshez. Szabadtérre márciustól ültessük, így másjustól már szüretelhető.

Ültessük a spenótot ágyás szélére, így nemcsak szép, egyenletes, zöld szegély keretezi majd a virágokat, hanem még csipegethetjük is az álcázott konyhakerti növényt.

Szezonban tárazzunk be a spenótból minél többen a téli, ínséges időkre! Vágjuk apró darabokra, és 20 dekás csomagokra osztva fagyasszuk le!


Szép fogak diéta:

http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/szepfog+dieta+fogmenu


E-szamok az elelmiszercimken

Az "E" azt jelenti, hogy az ételekben természetes úton nem létező, az ennivaló minőségét, ízét, színét, eltarthatóságát növelő, javító szert az Európai Unió laboratóriumaiban gondosan megvizsgálták és az illetékes szakemberek az engedélyezett mennyiségben biztosan ártalmatlannak tartják.

Az "E" melletti szám az anyag jele. Az első száz szám az ételek színét, megjelenését javító szereket jelzi.

A 300-as számsor antioxidánsokat jelent. Az oxidáció a zöldségek, gyümölcsök minőségi romlásának egy fő oka. Amikor az almaszeletek, a salátalevelek állás közben megbarnulnak, oxidáció megy végbe és ezzel nem csupán megjelenésük, hanem minőségük is romlik.

Amikor tehát a fölvágott almát megcitromozzuk, magas színvonalú, tudományos tevékenységet folytatunk. Az alma nem barnul meg, mert erélyes antioxidánssal az oxidációt megakadályozzuk. A citromban található antioxidáns létfontosságú anyag: C-vitamin. Táplálék-kiegészítőként ennek jelzése az élelmiszerek csomagolásán: E 300.

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok