Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 _______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Babonák, hiedelmek

Tarot
Álmoskönyv

 

A babona, a jóslás, és az okkultizmus

 

A vágy a gondolatok atyja.
német közmondás

 


 

Az ember a pszichológia terén nem kutatott ki mindent: nem tárta fel az emberi személyiség, a lelki működések minden titkát. A telepátia, a gondolatátvitel, és más hasonló ún. "paranormális" jelenségek tudományos vizsgálatával a parapszichológia foglalkozik (Tischner, 1955). A ma még megmagyarázhatatlan, szokatlan, különös, "csodás" esetleg a holnapi tudomány fényében megközelíthetővé, érthetővé sőt hétköznapivá válhat. Nem egy felfedezés példa erre, s nem egy tudóst elítéltek, varázslónak, boszorkánynak kiáltottak ki, akiknek tanai a későbbiekben a hétköznapok fényes igazságává váltak. A babonában azonban nem erről van szó. A tudományos szemlélettel, sőt a hétköznapi józan gondolkodással ellentétes hiedelmek, cselekvések, magatartások különféle formában élnek az emberekben. Ezek egészséges, akár művelt egyénekben is kisebb-nagyobb szigetként létezhetnek. Akadnak, akiknél ezek kiterjedtebb, személyiségükben nagyobb teret foglalnak el. Ilyenkor "babonás emberekről" beszélünk. Köznapi dolog, hogy valamit "le kell kopogni", vagy a tizenhármas számtól félni kell, a kéményseprővel való találkozás "szerencsét hoz", a talizmánok védelmet nyújtanak, szeretncsét hoznak.
Az ún. okkult jelenségek is, pl. a szellemidézés, médiumisztikus jelenségek lehetnek tudományos vizsgálódás, a parapszichológia tárgyai. Másfelől az ezekben való részvétel, továbbá az asztrológia, a jóslás stb. még egészséges embernél is veszéllyel járhat (Bender 1955; Tischner, 1955). Az embernek természetes kíváncsisága, hogy megtudja, "mit hoz a jövő?". Akár pozitívan, tudományosan, akár negatívan, hitetlenkedéssel, kételkedéssel értékeljük a jelenségeket, a résztvevőkben szorongást, félelmet kelthet. Betegségek előrejelzése, élettartamunk megjelölése stb., mind ugyancsak szorongást okozhatnak. Sokan kardoskodnak a beteljesült jóslatok igazsága mellett. A jós "megmondta�". Nemegyszer találkozunk azzal, hogy az illetőnél éppen a jóslás nyomán "következik be az", amitől félt. Akarva, akaratlanul "találkozik azzal", belekerül abba a helyzetbe, amit "előre megjósoltak neki". Alapja lehet a szemléletmód is, az eleve "betáplált" jóslat nyomán azt látja meg, azt választja ki a világból, amit ""neki előre megmondtak". Az emlékezetnek is lehet torzító szerepe (Hárdi, 1982).

 

Egy 46 éves nyugtalan elmebeteget szállítanak elmeosztályra lekötözve, "elmebaj és szexuális aberráció" gyanújával. Az elmondás szerint kisgyermekek, elsősorban kislányok körül "ólálkodott". Az iskolában is járt, ahol "egyik-másik gyermek után érdeklődött...". "Megjutalmazott" két kislányt, majd "megtekintette az iskolát". (Tanfelügyelőnek nézték!) Behozatala előtt az egyik kislánnyal beszélt, sőt annak szüleihez is elment érdeklődni. Ekkor tört ki a botrány, mert az indokolatlanul érdeklődőnél szexuális zavart sejtettek, verekedés keletkezett és 8-10 embernek kellett lefogni a beteget, hogy kórházba tudják szállítani. Ott az előbb még lekötött ember szíjaiból kiszabadulva rendkívül jómodorúan, csiszoltan viselkedik, s választékos stílussal adja elő meglepetését és kórházba szállításának érthetetlenségét. Egyetlen panasza asztmája, melytől 12 éves kora óta szenved. Az utóbbi 3 évben panaszai gyakoribbak lettek. A kórházi megfigyelés során 10 napig teljesen rendezetten viselkedik, semmiféle kórosat nem észlelünk. Már-már elbocsátásán gondolkodunk, amikor a vele való foglalkozás nyomán megnyílik, és egy 10 oldalas, sűrűn teleírt jegyzetet nyújt át, amelynek címe: "Anna hercegnő jóslatai". Mindebből paranoid téveseszmerendszer bontakozik ki, melyet a következőképpen csoportosítva mutathatunk be.

1. A jóslat: A 10 oldalas sűrűn teleírt jegyzetben 1944-től napjainkig a történelmi események szinte tudományos pontossággal szerepelnek. Mindezt azonban 1944-ben "Anna hercegnő jósolta meg". Elmondása szerint ez úgy történt, hogy 1944-ben megismerkedett egy nővel, aki felment a lakására és ott "felfedte" magát, "ő Anna hercegnő". Ezek után kérte a tenyerét és jósolt a betegnek. Akkor ő nem vette komolyan az egészet, csak 1950-ben döbbent rá, hogy "minden igaz, amit a jóslat állított�". Bámulatosnak tartotta, hogy saját sorsát illetően minden részlet pontosan egyezett azzal, ami történt. A jóslat azonban a jelenen is túlmutat és az áll a végén: "Maga lesz az uralkodó" - azaz a beteget valamilyen formában államfővé választják. Ha az eddig megjósoltak bekövetkeztek, akkor ez is meg fog történni. Hogy miniszterelnök lesz-e vagy az ENSZ főtitkára, az mindegy. A lényeg a fontos, a formát még nem tudja.
2. A gyermekek szerepelnek a téveseszmék következő csoportjában. Elmondja, hogy szeretett volna gyermeket, de nem lett, bármennyire is kívánta. Néhány hónapja - közvetlenül behozatala előtt - nem kis meglepetésére jött rá, hogy "van gyermeke". "Egy Erzsébettől", "egy az ismeretlen hercegnőtől", "egy pedig a feleségétől". Ez utóbbira a következőképpen jött rá: moziban ült, mellette egy gyermek. Ekkor hirtelen "eszébe ötlött", amit a "felesége mondott", hogy ő "a kislánya mellett fog ülni". Ezután kísérte haza a gyermeket és akart érdeklődni az "állítólagos szülőktől", hiszen a gyermek az övé. Ekkor estek neki az emberek és verték meg. Képtelen dolognak tartja az egészet, hiszen a felesége "mondotta neki azt előzően", később azonban a "történtek után kereken letagadta". A másik gyermek egy fiú volt, akit a vonaton látott. Azóta nem találkozott vele. Egy kosarat vivő idősebb asszonnyal volt, "mint ahogy azt előre megmondották�"
3. Féltékenységi, bizonyos mértékben üldöztetéses elemek is szerepelnek. Egész behozatala, a gyerekekkel kapcsolatos megveretése stb. előre meg volt rendezve. A felesége intézte így, hogy bekerüljön és megszabaduljon tőle. Mindezt pedig azért, hogy nyugodtan élhessen valakivel, akiről nem tud. A fenti téveseszméket rendezett magatartással, világos, kifogástalan beszédstílussal, megnyerő, szuggesztív modorral adta elő. Felhangolt, túlontúl öntudatos magatartását magasabb képzettséggel támasztotta alá s azzal, hogy mindig mindenütt vezető volt, gyermekkorában, a katonaságnál, majd a munkahelyén (�még ha nem is volt olyan nagy rangja, de beosztása igen�"). Már behozatala előtt is nagy nemi aktivitásáról beszélt: "�két-háromszáz nővel volt legalább dolgom�" Felesége is megerősítette hiperszexualitását és hozzátette, hogy "az ellenállhatatlan férfiak" közé tartozott.

Az említett kórkép paranoid pszichózis, amelyben sajátos emlékezeti zavar, a múlt erőteljes átalakítása szerepel, hosszú évek óta fokozatosan kialakuló, felszínre jövő nagyzásos téveseszmék nyomán. Mindezt - néhány jelentéktelen részletet nem tekintve - jóslásnak állítja be, melyet az események előtt keletkezettnek mondott. Ha "visszafelé minden bevált", akkor előrenézve is minden be fog következni.
A kórkép alapvonala tehát a jóslás, amely a beteg életében mindig jelentős szerepet játszott: a múltban is mindig megálmodta a vele történteket. Pl� ha disznóval álmodott, pénzt kapott, ha tölgyfával, levelet. Legújabb álmában magát tiszti egyenruhában látta, tehát talán máris kormányfő lett.
Ha a beteg élettörténetét nézzük, a jóslásnak vigasztaló, kiegyenlítő, vágyteljesítő szerepet tulajdoníthatunk. A nagyzásos elemek mellett a beteg folyton hangoztatta, hogy ő mindent kibírt, mindent el tudott vállalni. Ezután is így lesz. Súlyos háborús viszontagságokon, hadifogságon, börtönbüntetésen stb. ment át. Vajon nem érthető-e ilyenkor olyan téveseszmék kialakulása, amelyek a legnagyobb bizonytalanság, az elrontott élet után biztos, fényes jövőt jósolnak számára? Ahogy a beteg is mondta: "A sok rossz után jönni fog valami jó?" A jóslás az élettel szemben sajátos, ebben az esetben pozitív végzetszerűséget jelent, amely rokon a paranoid "eleve megrendezettséggel" (a beteg ilyenről beszélt is). A gyermekkel kapcsolatos helyzete is "rendeződött" téveseszméiben: mindig szeretett volna feleségétől gyermeket, de ez a vágya nem teljesült. "Anna hercegnő" jóslata szerint végül is kiderült, hogy három gyermeke van, s ezért is érdeklődött utánuk az iskolában.
Esetünk egyben a jóslás utólagos keletkezése szempontjából is jelentős. A beteg úgy állította be, hogy a jövendőmondás még 1944-ben hangzott el. A történelemben, a művelődéstörténetben nem ismeretlen jelenség ez. Több jóslásról is kimutatták, hogy nem akkor keletkezett, amikorra az időpontját megjelölték, hanem sokkal később. Ezek közül több próféciáról kimutatták, hogy "visszafelé jövendölt" tények és szerzőjük nem is a feltett időben élt.
A jósolt eredmények más megfigyelések szerint is az emlékezet torzító hatása alatt állnak. Egy igen érdekes pszichológiai kísérlet is alátámasztja ezt: Bálint Mihály (személyes közlés) jósoltatott magának s ezt írásban rögzítette. Később éveken keresztül fejből leírta, ahogy arra visszaemlékezett. Végezetül egybevetette az eredetivel. A különbség megdöbbentően nagy volt és számos dologra ferdén, torzan, az aktualitás hatása nyomán "emlékezett" vissza.
Sok szó esik az "önmaga megvalósította jóslatokról". A cselekvésben megnyilvánul a szuggesztív - vagy mások szerint placebo - hatás érvényesülése (Jahoda, 1975). Egyik-másik ember meg is cselekszi, amit neki jósoltak.
Egy régi filmben ("Az óra körbejár") megjósolják valakinek, hogy "gyilkolni fog". A főszereplő addig-addig tépelődik, rágódik a jóslaton, míg végre nem hajtja azt: megöli a jóst.
Pszichológiai "beolvasások", egyes kávéházi grafológiai jellemzések, a jóslások ugyancsak pszichés kárt okozhatnak, nyugtalanságot, szorongást kelthetnek.
Az elmondottakhoz alapként szolgál Freud nak az animizmusról és mágiáról szóló leírása (1913). A primitív népek életében uralkodó animisztikus világkép lényege a saját személyiségnek, lelki folyamatainak a külvilágra való kivetítése. Az őket körülvevő környezetben minden tárgynak, dolognak lelke van - fáknak, köveknek egyaránt. - A természeti folyamatokat is lelki tényezőkkel magyarázzák. Az animisztikus szemlélet fejlődésével ezek a projektív folyamatok alakot kapnak, démonok, szellemek formájában megszemélyesednek. Így az első elmaradása, a szárazság vagy a pusztító földrengés, a vihar, a villámlás a gonosz szellemek - esetleg istenek - műve, akik "haragszanak" s őket "ki kell engesztelni". Esetleg áldozat formájában, s ez már elvezet a valláshoz. Freud szerint "a gondolatok mindenhatósága" a központ: az elgondoltak, a bennük lévő érzelmi, indulati és más tartalmak mindenre magyarázatul szolgálnak. Hatnak is: ez vezet a mágiához, melyet az "animizmus stratégiájának", technikájának nevez. Az eső hiányát pl. esőutánzással, az ún. imitatív mágiával akarják megszüntetni, pl. szitán átöntött vízzel. A névmágia, a névvel való manipuláció éppúgy hat, mint az ellenséget megszemélyesítő bábuval való mesterkedés: amit azzal művelnek, az az egyénnel is megtörténik. Még ma is ismert a gyűlölt személy "in effigie" (képmásával való) elpusztítása vagy a felvonuló tömegben a bábujának elégetése. A náci könyvégetés nem pusztán kultúrellenes barbárság volt (fajinak titulált politikai téveseszmék nyomán elpusztították az emberi tudomány és művészet kincseit). Ez egyben tartalmazta a művek gondolatainak és szerzőinek megsemmisítését is. Előképe volt az embermilliók koncentrációs táborokban való meggyilkolásának.
A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy a babona és az okkult jelenségek animisztikus szemléleten alapulnak. Ezek részben tudatosak, részben a tudattalanunkban gyökerező indulatokkal és fantáziákkal kapcsolatosak: amikor szükségszerűen "lekopogunk" valamit az asztalon - babonás cselekvést hajtunk végre, esetleg nem is gondolunk arra, hogy azzal valamilyen veszélyt akarunk elhárítani, eredetileg "a gonosz szellemet elűzni".
Az animisztikus, mágikus gondolkodás Freud szerint primitív népek hitében, bizonyos fokig a vallásokban és a neurózisokban (főként a kényszerneurózisokban) él, de ma tudjuk, a pszichózisban is (főként skizofréniában) érvényesül. Számunkra különösen jelentős, hogy a mindnyájunkban meglévő mágikus elemeknek a művészet a legmegfelelőbb megjelenítési területe. Itt a művész kiélheti "gondolatainak mindenhatóságát", Wells "láthatatlan" és "csodatévő emberétől" a mai fantasztikus irodalomig minden lehetséges. Az olvasó vagy néző a fantáziákat nemcsak felfogja, hanem rezonál is rájuk. A modern ember mitológiai igényeire épül a jövőt sejtető fantasztikus irodalom és művészet: a sci-fi.
A mai kulturánkban is léteznek "varázslók": bűvészek formájában. A magyar elnevezés azért is kitűnő az idegen "mágus", "magician" szóval szemben, mert a lelki fejlődés megfelelő síkján helyezi el a mágikus elemekkel dolgozó, ható művészt. Ugyancsak jó a másik megnevezés: illuzionista művész, aki a nézők animisztikus maradványaira hat - bennük "illúziót" kelt. Ugyanakkor a néző tudja, hogy az egész csupán "bűvészkedés", bűvésztrükk: "nem igaz". A közönségben egy fejlődésileg túlhaladott, hamu alatt parázsló réteget mozgat meg, de ugyanakkor ott a - mai, realista - kritikája: ez csak játék. Így már érthető a latin mondás: "Mundus vult decipi" - a világ azt kívánja, hogy megcsalják.
Kikből kerülnek ki a médiumok, jósok, látnokok?
Még a Bibliában is olvashatunk "megszállottakról", prófétákról, és epilepsziás látnokokról, valamint lelki betegekről. A középkori boszorkányok nagy része különféle pszichiátriai betegségben szenvedett. Erről nem csupán a történetek, hanem az illusztrációk is tanúskodnak.
Ha itt nem vesszük figyelembe a szélhámosokat, csalókat, vagy az esetleg tudományos vizsgálat tárgyát érdemlő néhány különleges személyiséget, akkor is gyakran találkozunk labilis idegrendszerű, súlyosan neurotikus, személyiségzavarban szenvedő vagy pszichotikus beteggel (Bender, 1955). A látnokok egy része sajátos hisztériás személyiségkettőzésben szenved (pl. egy saját maga és egy "általa megszólaltatott szellem". A mindennapi pszichiátriai gyakorlatban találkozunk mágikus "csodálatos" élményekről beszámoló skizofréniás betegekkel. Álljon itt néhány példa a saját gyakorlatomból:

Egy fiatal szellemidéző médium pszichodiagnosztikai vizsgálatok szerint hisztériás személyiség, akinél az előbbiek plasztikusan észlelhetők. A második világháború után mániás-depressziós fázisok jelentkeztek nála, munkáját is abbahagyva, rokkant állományba került. Ismételt vizsgálatkor médiumi múltjáról hallani sem akar.

A második világháború után az egyik kisközségben egy "boszorkány" kisebb tömeglázadást okozott képtelen rémmeséivel. Az illetőnél értelmi fogyatékosságot állapítottam meg.

A Margit-szigeti Palatinus fürdő melegmedencéjében(!!!) 1942-ben egy középkorú férfi jóst ültek körül, amint politikai jóslatait elmondta. Ezek természetesen a náci idők ideológiájának feleltek meg: elmondta, hogy a második világháború után a zsidókat össze fogják gyűjteni és "Kis-Ázsiában fogják őket elhelyezni". Akkori impresszióm szerint nem csupán a jóslat minden része volt abszurd, hanem maga a jós is, aki paranoid pszichotikus volt.

A babona és a különféle babonás jóslások a tudattalanra, ott a minden emberben élő mágikus elemekre is hatnak, s esetleg károsíthatnak. Alkalmasint intenzív szorongás vagy akár pánik is keletkezhet. A neurózis vagy pszichózis az ilyen külső hatásokra is rosszabbodhat. A jóslatok a tudattalan érzékeny pontjainak ébren tartásával vagy fellobbantásával gyengítik az ént. Hasonló hatásokkal számolhatunk az okkultista szeánszoknál.
Különösen veszélyes a babonák megjelenése krízishelyzetek vagy nehéz életkörülmények közepette. A kritikus helyzetben lévők igyekeznek valamibe kapaszkodni, biztonságot, reményt, kiutat keresve a nehéz helyzetből. Gyógyíthatatlan betegek ezért fordulnak kuruzslókhoz (akik nemegyszer kihasználják a jóhiszemű áldozataikat).
A jóslásnak és az okkultista jelenségeknek számos más "funkciójuk" is van. Az okkultizmusba menekülő, szellemidéző özvegyek, hozzátartozók ezzel kívánják tárgyvesztésüket pótolni: az elveszett személy szellem formájában "visszatér". A sorsában bizonytalan, szorongó ember valamilyen biztatást, reményt vár a jóstól: megkapaszkodást valamilyen kedvező lehetőségben. Hasonlóképpen a különféle szorongással kapcsolatos babonák, kuruzslók, mágusok megkapaszkodást adnak a félelemtől gyötört embernek. Pontosan úgy, miként a talizmánok, csodaszerek is "védenek", oltalmaznak: megkapaszkodásul szolgálnak. Mindez egyfajta "mágikus pszichohigiéné".

(Cikk: Vitalitás honlap)


 

Ajtó

Ha a bejárati ajtó nem befelé, hanem az utcára nyílik, balszerencse sújtja a házat. A bejárati ajtót mindig úgy csukd be, hogy az ajtó felé fordulsz – soha ne fordíts neki hátat.


Alsószoknya

Ha egy lány alsószoknyája vagy kombinéja kilóg a ruhája alól, akkor az apja jobban szereti, mint az anyja.

Asztal

Szerencsétlenséget hoz, ha úgy ülsz egy asztalon, hogy egyik lábad sem ér le a földre.


Ágy

Ha az ágy fejrésze észak felé áll, akkor a rajta alvó rövid életű lesz. Ha azonban dél felé néz az ágy fejrésze, akkor az alvó hosszú ideig fog élni. Ha kelet felé, akkor gazdag lesz az alvó, ha pedig nyugat felé, akkor sokat fog utazni.

Betegség


Ha lefekvés előtt megkéred Mátét, Márkot, Lukácsot és Jánost, hogy áldják meg az ágyadat, akkor a gonosz szellemek távol maradnak, te pedig egészséges leszel.

Egy régi szokás szerint, ha valaki nagyon betegen fekszik az ágyában, meg kell gyújtani egy cipőbe állított gyertyát, és minden más fényforrást ki kell oltani a közelben. Ezután a betegség nevét le kell írni egy papírlapra, a papírt el kell égetni a gyertya lángjával, és eközben háromszor el kell ismételni a következő varázsigét.

 „Menj innen, halál! Menj innen, halál!
Gyertya lángja, adj új életet!”
Ezután a gyertyát kézzel el kell oltani.


Bérlés

Balszerencsét hoz, ha bérleti vagy egyéb típusú szerződést április, július vagy november folyamán írnak alá.

Bokor


Ha a ruhád séta közben beakad egy bokor vagy egy rózsabokor ágába, akkor szerencse fog érni, mégpedig részben anyagi nyereség formájában.

Bor


Ha véletlenül kiöntöd a bort, akkor szerencsés leszel.
Ha elejtesz egy pohár bort, és a pohár széttörik, akkor a házasságod boldog lesz, és a szeretet nem fog elmúlni belőle.

Bors


Szerencsétlen előjel, ha valaki kiönti a borsot.

Cipő


Szerencsétlenséget hoz, ha a bal cipőt a jobb előtt veszed fel, az pedig még szerencsétlenebb, ha a két cipőt felcseréled, és a jobbat húzod a bal lábadra, vagy a balt a jobb lábadra.

Új cipőt soha nem szabad az asztalon hagyni, mert különben balszerencse fogja sújtani a házat.

Ha nem adsz egy szegény embernek életedben legalább egyszer új cipőt, akkor a következő világban mezítláb fogsz járni.

Cipőfűző


Ha mindig kioldódik a cipőfűződ, akkor biztos lehetsz abban, hogy szerencsés levelet vagy hírt fogsz kapni nemsokára.

Esernyő

Szerencsétlenséget hoz, ha a házban nyitod ki az esernyődet.

Fa

Ha meg akarod magad dicsérni, amiért elkerültél valamilyen szerencsétlenséget, mindig érints meg egy fát vagy egy fából készült tárgyat eközben, mert különben az elkerült balsors később elér téged.


Faszén

Ha látsz az úton egy darab faszenet, és felveszed a földről, akkor egészen biztosan nagyon sikeres és szerencsés leszel.

Foltozás

Soha ne foltozz ruhát akkor, amikor még viseled, mert balszerencse fog kísérni.

Fütyülés

A nőknek nem szabad fütyülniük, mert a fütyülés hozzájuk vonzza a gonosz szellemeket.

A fütyülő hajadonok soha nem fognak férjet találni maguknak.

Galagonyavirág

A galagonyavirágot nem szabad május 1. előtt levágni a fáról és bevinni a házba, különben szerencsétlenséget hoz.

Gombok

Ha rossz gomblyukba raktad valamelyik gombodat, balszerencse vár rád.

Gyertya

Ha egy gyertya felborul, közel jár a balszerencse hozzád.

Gyufa

Szerencsés jel, ha a gyufásdoboz leesik, és a gyufák kiesnek belőle.

Ha egy lány véletlenül kiönt egy egész doboznyi gyufát, akkor nem telik el sok idő, és menyasszony lesz belőle.

Ha véletlenül keresztbe teszel két gyufát, öröm és boldogság vár rád.


Haj

Ha vonzani akarod a szerencsét, akkor a hajadat újholdkor vágd vagy vágasd le.


Hal

Amikor halat eszel, a farkánál kezdd enni, és onnan haladj előre, a feje felé.


Harisnya - harisnyatartó

Ha kifordítva veszed fel a harisnyádat vagy a zoknidat, akkor nemsokára ajándékot fogsz kapni.

Ha lecsúszik a harisnyád, a szeretőd éppen rád gondol.

Ha kioldódik a harisnyatartód, valaki el fog árulni.

Ha egy lány elveszíti a harisnyatartóját, akkor korán meg fogják kérni a kezét.

Ház

Ha elmentél otthonról, de visszamész, mert valamit otthon felejtettél, akkor ülj le, miután hazaértél, és számolj visszafelé héttől, hogy elkerüljön a balszerencse.

Balszerencsét hoz, ha április, július vagy november folyamán költözöl új házba.

Hetedik gyermek

A hetedik fiú nagyon sok dologban tehetséges, és sikeres lesz ebben a világban.

A hetedik fiú hetedik fia a gyógyítás művészetével van megáldva.

A hetedik lány hetedik lánya rendelkezik a jövőbe látás képességével.

 

Italos üveg

Az italos üvegek eltörése szerencsétlenséget hoz, habár annyira nem lesz komoly a helyzet, mint a tükörtörés esetén.

Kanál

Ha elejtesz egy kanalat, akkor egy gyermek vagy egy fiatal fog meglátogatni nemsokára.

Ha véletlenül keresztbe teszel egy kanalat és egy villát, akkor a boldogságodat gyász fogja megszakítani.


Kenyér

Ha nem egyforma szeletekre vágod a kenyeret, az azt jelenti, hogy hazugságokat mondtál.

Kesztyű

Szerencsétlenséget hoz, ha kesztyűt adsz egy barátodnak – kivéve akkor, ha te is kapsz érte valamit cserébe.

Kép

Ha leesik egy kép a falról, amin addig lógott, akkor a háznak az a lakója, aki utazásra készül, egy családtag vagy egy barát halálára, betegségre vagy hirtelen balszerencsére számíthat. Ha eközben még a képkeretbe illesztett üveg is eltörik, a balszerencse még erősebb lesz.

Kés

Ha véletlenül keresztbe raksz két konyhai kést, akkor balszerencse fog érni.

Ha leejtesz egy kést, hamarosan meg fog látogatni egy férfi barátod.

Ha valaki kölcsönadott neked egy bicskát, azt úgy add vissza, ahogyan kaptad; vagyis becsukva vagy kinyitva, a pengével feléd vagy a másik irányba.

Balszerencsét hoz, ha kést vagy más éles szerszámot adsz ajándékba, kivéve akkor, ha te is kapsz valamit cserébe.


Kéz


Ha véletlenül bevered a kezed egy fába vagy egy fából készült tárgyba, akkor nemsokára szerelmi kapcsolatod fog kialakulni.

Ha azonban vasba vered a kezed, vigyázz, mert valaki el fog árulni.


Korom


Ha a kandallóban úgy égett el a fa, hogy gyűrű alakú koromfolt maradt a kandalló hátsó részében, akkor boldogság és elégedettség vár rád.

Körömvágás

Van egy ősi vers, amely a körömvágásról szól.


"Vágd le a körmöd hétfőn,
Vágd le, hogy híreket kapj.

Vágd le a körmöd kedden,
Vágd le, hogy új cipőt kapj.

Vágd le a körmöd szerdán,
Vágd le, hogy egészséges legyél.

Vágd le a körmöd csütörtökön,
Vágd le, hogy gazdag legyél.

Vágd le a körmöd pénteken,
Vágd le, hogy szerelmet találhass.

Vágd le a körmöd szombaton,
Vágd le, hogy útnak indulhass.

Vágd le a körmöd vasárnap,
Vágd le, hogy gonoszság szülessen.

Mert a következő héten
Az ördög irányít téged."

 

Lépcső

Szerencsétlenséget hoz, ha megelőzöl valakit a lépcsőn.

Létra

Balszerencsés lesz az, aki átmegy egy létra alatt, kivéve akkor, ha közben keresztbe teszi az ujjait.

Lópatkó

Ha lópatkót találsz, akkor egészen biztos lehetsz abban, hogy szerencsés leszel.

Ha azonban odaadod valakinek, vagy eldobod a patkót, akkor a szerencséd is el fog hagyni téged.

Magzatburok

Nagyon szerencsés dolog, ha egy baba burokban születik – ami nagyon ritka esemény –, mert a jó dolgok könnyen megtalálják.

Emellett úgy tartják, hogy a burokban született emberek biztosan nem fognak fulladásos halált halni.

Matrac

Ha lehetőséged nyílik megfordítani egy ágyon a matracot, emlékezz a következőkre! Ha a matracot úgy fordítod meg, hogy amelyik része eddig az ágy fejénél volt, most a lábához kerül, akkor soha nem fogsz férjhez menni. A matracot soha ne fordítsd meg pénteken.

Megbotlás

A megbotlás nagyon szerencsétlen előjel. Ha útnak induláskor megbotlasz, vagy az utad során többször is megbotlasz, netán elesel, akkor tanácsos elhalasztani az utazást.


Mosakodás

Ha olyan vízben mosakodsz, amit korábban már használt valaki, akkor veszekedni fogsz az illetővel. Ezt úgy tudod elkerülni, ha összekulcsolod a kezed a víz felszíne fölött, miután végeztél a mosakodással.

Olló

Ha eltörik az olló fém részének az egyik fele, akkor viták és perlekedések várhatók.

Ha az olló mindkét fele egyszerre törik el, súlyos csapás fog érni.
Az ollót mindig el kell adni pénzért, soha nem szabad csak úgy odaadni valakinek.

Pénz

Létezik egy varázsige, amelynek a segítségével csalhatatlanul befolyásolni lehet a pénzzel kapcsolatos szerencsét. A varázsige akkor hatásos, ha esős napon hajtja végre az ember. Menj olyan helyre, ahol magyalbokor nő. Öleld át a magyalbokor törzsét, és mondd el háromszor az alábbi varázsigét.


"Magyalfa, ó, magyalfa,
Add, hogy legyek gazdag."


Ha ezt megteszed, akkor három hónapon belül szerencsésre fordulnak a pénzügyeid.


Pénztárca


Ha valakinek üres pénztárcát adsz, akkor az illető soha nem lesz anyagi gazdagsággal megáldva. Tegyél egy érmét a tárcába, hogy szerencsét hozzon.

 

Sírásó

Ha látsz egy sírásót feléd jönni, akkor nagyon nagy balszerencse fog érni, valószínűleg valamilyen komoly betegség formájában.


Sorsdöntő év

Ha egy nő belép a 31. életévébe, óriási változásokra számíthat az életében.
Általában fontos utazás veszi kezdetét, váratlan veszély áll elő, vagy pedig erős kísértés jelenik meg. A nőknek különösen óvatosnak kell lenniük ebben az évben, és vigyázniuk kell az üzleti és a személyes ügyeikkel.A só kiborítása mindig szerencsétlenséget hoz. Ha a sóval egy időben borsot is kiborítasz, akkor kétszer annyi szerencsétlenségre számíthatsz.
Ha valakinek sót adsz, akkor azzal együtt szomorúságot is adsz neki.

Szavak

Amikor beszélgetsz valakivel, és egyszerre ugyanazt a szót vagy mondatot mondjátok, akkor kulcsoljátok össze a kisujjatokat, és kívánjatok valamit. Ha nem mondjátok el senkinek (még egymásnak sem!), hogy mit kívántatok, akkor a kívánságotok valóra fog válni.

Szerencsés napok

Nők számára kedden és pénteken a legszerencsésebb fontos döntéseket hozni vagy nagy feladatba kezdeni.

A férfiak számára a hétfő és a csütörtök a szerencsés napok.


Szikrák

Ha szikrák ugranak ki a tűzből, rosszindulatra és irigységre számíthatsz.

Születési hely

Az ember életét meghosszabbíthatja az, ha egyszer, már idősebb korában visszalátogat a szülőhelyére.


Találkozás


Nagyon nagy szerencsét hoz, ha a munkád során véletlenül kétszer is találkozol ugyanazzal az emberrel. Még szerencsésebb, ha először akkor találkozol vele, amikor elindulsz, másodszor pedig akkor, amikor visszatérsz.


Tányér

Ha eltörsz egy tányért, akkor balszerencse fog kísérni, különösen akkor, ha előzőleg nem volt megrepedve a tányér.

Tinta

Ha tintát öntesz ki, akkor aggodalom, idegeskedés és kudarc vár rád.

Tizenhárom

Ha tizenhárman ülnek le étkezni, akkor balszerencse éri azt, aki utolsóként áll fel az asztaltól.


Tojás

Ha egy tojás leesik és széttörik, jó híreket fogsz kapni. Ha azonban nem törik szét a tojás, miután leesett, hanem csupán megreped vagy egyáltalán semmi baja nem lesz, balszerencse fog érni.

Ha megetted a tojást, az a biztos védekezés a balszerencse ellen, ha egy kanállal széttöröd a héját.

Ha tojáshéjat égetsz, a tyúkok nem fognak tojni.

Szerencsétlenséget hoz, ha sötétben viszed be a házba, vagy viszed ki a házból a tojásokat.

A nagypénteken tojt tojások soha nem zápulnak meg.


Tükör

Ha eltörsz egy tükröt, akkor hét évig szerencsétlen leszel.

Az is nagy szerencsétlenséget hoz, ha tükröt kapsz ajándékba valakitől.

Tüsszentés

Ha jobb oldalra tüsszentesz, pénzhez fogsz jutni, ha viszont bal oldalra tüsszentesz, csalódás vár rád.

A tüsszentésről a következő verset érdemes még tudni:


Tüsszents hétfőn:
Veszély les rád.
Tüsszents kedden:
Csókolj meg egy idegent.
Tüsszents szerdán:
Levelet fogsz kapni.
Tüsszents csütörtökön:
Jobbra fordul minden.
Tüsszents pénteken:
Elér a bánat téged.
Tüsszents szombaton:
Utazásra fogsz indulni.
Tüsszents vasárnap:
Holnap látni fogod a szerelmed.

Tűk

Ha látsz egy tűt a földön, mindenképpen vedd fel, hiszen:


Látsz egy tűt és felveszed,
Egész nap tied a szerencse.
Látsz egy tűt és ott hagyod,
A szerencse tőled elpártol.


Ha kiborítasz egy doboz tűt, meglepetés fog érni, ha nem az összes tű esett ki a dobozból. Ha azonban az összes tű kiesett, csalódásban lesz osztályrészed.

Tűz

Balszerencsére számíthat az az ember, aki teljesen kioltja a tüzet, mielőtt aludni megy. Néhány parázs mindig égjen.


Tyúkszem

Akkor a legjobb megszabadulni a tyúkszemektől, amikor a hold fogyóban van.


Újhold

Szerencsétlenséget hoz, ha az újholdat először az ablakon át pillantod meg.

Amikor meglátod az újholdat, fordíts meg minden ezüsttárgyat, ami a zsebedben vagy a táskádban van, és így jómódban fogsz élni a következő hónapban.

Az új vállalkozások biztosan sikeresek lesznek, ha újholdkor alapítják meg őket.


Üveg

Bármilyen fajtájú színezetlen üveg (kivéve a tükör és az italos üveg) eltörése szerencsés előjel.

Ha azonban vörös színű az üveg, problémákra és idegeskedésre számíthatsz a jövőben.

Ha zöld üveget törsz el, keserű csalódás fog érni.

Villa

Ha véletlenül keresztbe teszel két villát, akkor rágalmakat fognak rólad terjeszteni.

Ha elejtesz egy villát, meg fog látogatni egy barátnőd.

Ha villával kavarsz meg valamit, akkor a balszerencsét is felkavarod.

Villám

A villám soha nem csap alvó emberbe, és olyan házba sem, amelyben ég a tűz.

Víz

Soha ne önts vizet olyan pohárba, amiben már van víz, mert ezzel gonosz szellemeket fogsz magadhoz vonzani.

Zsebkendő

Ha csomót kötsz a zsebkendődre, akkor az nem csak arra jó, hogy emlékeztesd magad valamire, hanem arra is, hogy távol tartsd magadtól a gonoszt.


 

Maxima:
Szerencsét hoz a pók

Babonák minden nép életében megtalálhatóak. Talán leggyakoribb szereplői az állatok. A macska már a középkorban gonosz állatként jelent meg a boszorkánylegendák és -perek kapcsán, hiszen akkor úgy vélték, hogy a varázslók gaztetteik egy részét a csalafinta házikedvenc képébe bújva hajtották végre. A szerencsehozó pók legendája a mohamedán vallásban gyökerezik. A tanítás szerint amikor Mohamed menekülés közben egy alkalommal a Mekka környéki barlangokban rejtőzött el, egy keresztes pók gyorsan hálót szőtt a bejáratra. Ezzel úgy megtévesztette az üldözőket, hogy elvesztették a próféta nyomát, aki így megmenekült. Azóta a pók a mohamedánok szent állata, és nekik köszönhetően Európában is sok helyen szerencsehozónak tartják. Ezért lesz balszerencsés az, aki elpusztítja.


Lóhere és patkó
A négylevelű lóhere évszázadok óta a szerencse jelképe, amit egyfelől ritkaságával, másrészről kereszt alakjával (ördögűző) magyaráznak. Már a görögök is amulettként hordták. A papok azt állították róla, bármilyen betegséget meggyógyít. A britek még többet képzelnek e növény hatalmáról: szerintük megtalálóját képessé teszi arra, hogy a dolgok mögé lásson. Kelta eredetű hiedelmek szerint nagy szerencsét jelent a talált és a hét szeglyukú patkó. Sikere a feltételezések szerint sarló alakjával magyarázható, amely a kelták Holdistennőjét idézte, valamint azzal, hogy vasból készült, amelyet szelleműző fémnek tartottak.


A baljós nap: péntek 13-a
Ki ne izgulna legalább egy kicsit, ha megtudja, hogy mondjuk a vizsgája péntek 13-ára esik. Mindkét hiedelemnek saját jelentése létezik. A 13-as számtól való félelem, azaz a triszkaidekafóbia az ókorba nyúlik vissza. Még ma is sokan elkerülik ezt a számot, főleg a tengerentúlon tulajdonítanak neki nagy jelentőséget. Amerikában a felhőkarcolóknak nincs 13. emelete, a kórházakban pedig nincs 13-as szoba. A babonásabbak azon sem lepődnek meg, hogy az Apolló 13-nak a 13 óra 13 perces fellövési kísérlete a 39-es (háromszor 13) indítóállványról meghiúsult. Az Egyesült Államokban olyannyira komolyan veszik ezt a babonát, hogy egyszerűen nem mennek dolgozni, és nem szállnak repülőre péntek 13-án. Sokan attól is rettegnek, hogy tizenhárman üljenek egy asztalhoz, mert attól félnek, hogy közülük valaki hamarosan meg fog halni. Ezt Jézus utolsó vacsorájára vezetik vissza. A péntek — a néphit szerint — „gonoszjáró", nem alkalmas arra, hogy házasságot kössünk, új házba költözzünk, új állást vállaljunk, vagy nagy útra induljunk. Egyes helyeken még a pénteki körömvágást is veszélyesnek hitték. A pénteki nap „gonoszságát" azzal magyarázzák, hogy Jézust is aznap feszítették keresztre, és állítólag ez volt a paradicsomi bűnbeesés napja is. A péntektől való irtózás egy másik gyökere talán az lehet, hogy a XIX. századig ez a nap volt Európában a hóhér napja, rendszerint ekkor hajtották végre a nyilvános kivégzéseket.


Az egyiptomi álmoskönyv szerint nem mindegy, mely napon tüsszentesz:

‹ Hétfőn
A terveid sikerülnek, a gondokat elfújja a szél, és baráti segítségre is számíthatsz.
‹ Kedden
Peches időszakod következik, nehezen érteted meg magad másokkal.
‹ Szerdán
Jó hírt kapsz, remek üzletet kötsz, levizsgázol.
‹ Csütörtökön
Álmaid beteljesülnek, illetve fél kézzel is elbánsz az ellenfeleiddel.
‹ Pénteken
A tervezett randi sikeres lesz, és a szerencsejátékban is nyeremény vár rád.
‹ Szombaton
Csalás, hazugság vesz körül, vagy valaki visszaél a bizalmaddal, partneredre valaki szemet vet.
‹ Vasárnap
Pénz áll a házhoz, más különleges élmények várnak rád, és a tanulásban is jó eredményekre számíthatsz.


Évszázados magyar babonák

‹ Ha elszakad vagy pecsétes lesz a ruhád, és ezt csak otthon veszed észre, biztos lehetsz benne, hogy nagy baj elől menekültél meg.
‹ Ha esküvői menettel találkozol, szerencsés leszel a szerelemben.
‹ Ha kiömlik a víz, aki felé folyik, annál gyermekáldás várható.
‹ Ha a szekrény ajtaja magától nyílik ki, pénzügyi veszteség ér.
‹ Ha a bútor recseg, családi bajok várhatóak.
‹ Ha az ajtó magától kinyílik, váratlan vendég érkezik, ha magától becsukódik, a baj elkerüli a házat és annak lakóit.
‹ Ha eltörik egy tükör, ahány darabra tört, annyi évig nem mész férjhez, vagy annyi héten át kísér balszerencse.
‹ Ha visszafordulsz az ajtóból, otthon hagyod a szerencséd, de ha néhány másodpercre leülsz egy székre, ezzel elűzöd az átkot.
‹ Ha kéményseprővel találkozol, minden a terveid szerint alakul majd.
‹ Ha először a bal cipődet veszed fel, nem jársz szerencsével.
‹ Ha fordítva veszed fel a ruhádat, mázlid lesz, vagy pénzt fogsz kapni.
‹ Ha zsebkendőt adsz ajándékba, haragot jelent.
‹ Ha ollót ajándékozol, elvágod vele a barátságot.
‹ Gyógyszert sosem szabad megköszönni, mert különben nem hat.
‹ Ha a só kiömlik, veszekedés várható.
‹ Ha az ajándék virág papírjában tű marad, vége a barátságnak.
‹ Ha leesik a kés, acsarkodás várható, ha beleáll a padlóba, még nagyobb problémára számíthatsz.
‹ Ha zajos társaságban mindenki egyszerre hallgat el, azt mondják, egy angyal repült át a szobán.


 

Menyhárt Éva:

A Hold ereje

Megfelelően időzíteni egy varázslatot komoly feladat. Hogy melyik hónapban, melyik napon, sőt melyik órában végzed, mind befolyásolja a varázslat eredményét. Persze, fél évet nem érdemes várni az abszolút tökéletes időpontra… De a Hold állását érdemes számításba venni.

 

Az újhold

Az újhold a holdciklus kezdete, azt jelenti, hogy a Hold teljesen egy vonalban van a Nappal és a Földdel. Nem is látszik egyáltalán. Ez az új dolgok, a megújulás ideje. 

Ilyenkor illő varázslatok:

Bárminek a kezdetéért, a szépségért, egészségért, fejlődésért új munkáért…

Növekvő Hold (másnéven: D alakúra formálódott, azaz Dagadó Hold)

Az újhold és a telihold közötti időszak. Minden éjszaka a Hold egy kicsit nagyobb lesz. Olyan varázslatokat kell ilyenkor alkalmazni, ami növekedést, gyarapodást idéz elő.

Ilyenkor illő varázslatok:

A bátorságért, motivációért, ötletekért, barátságért, gyógyításért, szerencséért.


Telihold


A telihold erejéről mindenki hallott már. De igazán telihold a holdciklusnak csak egyetlen éjszakáján van. Bár előtte-utána egy-két nappal még a teljes energiáját be tudod fogni a varázslatodba.

Ilyenkor Illő varázslatok: 
A szerelemért, termékenységért, fizikai képességekért, döntéshozata

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:

 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok