Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 _______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Illatok

::Illathoroszkóp
::A füstölők hatásai

 

  

- Gyakran fordul elő velünk, hogy elhatározásunk ellenére a finom illatok hatására eszünk. A finom illattól ugyanakkor telítődünk, vagyis fogyókúrázhatunk is vele. Illatdiétázni bármiféle olyan aromával, illóolajjal lehet, amelyet kellemesnek találunk: borsmenta, zöldalma, banán, grepfruit, bors, édeskömény, tárkony.(Teafilter)

 

-  Kellemes illat fog keringeni, ha a hideg villanyégőre egy csepp illatos olajat teszünk.

 

-  Kellemes illatot teremthetünk a lakásban, ha a fűtőtestre citrom- vagy narancshéjat helyezünk.

 

-  Ha a porszívózás megkezdése előtt egy kis mosószert felszívatunk, akkor a porszívózás után az egész lakás kellemesen fog illatozni.

jótudni.hu

 


 

 

Ha elmegyünk parfümöt vásárolni - több parfüm üzletbe - a parfümök különböző a márkára jellemző csomagolásba kaphatók viszonylag drága áron, mely márkás parfümök esetén 10-35 ezer Ft körüli összeg. Sok helyen lehet illatmintákból is választani, de mivel az emberi orr néhány illatnál többet nem tud egyszerre vizsgálni, és ez is csak a parfüm fejillatára és az alkohol szagára korlátozódik.

Az idő múlásával a parfüm illata változik a bőrön, mivel az egyes alkotóelemek rendre elpárolognak. Az illatkompozíció párolgást befolyásoló összetevőit és ezek kibontakozásának sorrendjét rendkívül érzékletes formában szemlélteti az úgynevezett illatpiramis.

 

FEJILLAT (citrom, bergamott, borsos menta)

SZíVILLAT (jázmin, illatvirág, zöldtea)

ALAPILLAT (cédrusfa, mósusz)

 

Ezen háromsávos ábrázolási módszer kidolgozása William A. Poucher nevéhez fűződik. A 1920-as évek óta van használatban és a modern parfümgyártás egyik alapvető ismertetőjegye.

A fejillatok kategóriájába a leggyorsabban elpárolgó összetevők kerültek. Ezek nyújtják az első benyomást. Könnyed, rendkívül illékony aromák, amelyek 5-30 perc alatt elenyésznek, és egyben segítenek palástolni az alkohol szagát.

Szerepük hasonló ahhoz, mint egy dal esetében az első dramatikus akkordoké: hamar átadják helyüket a kompozíció legfontosabb illatjegyeinek - a szívillatoknak. Gyakran ezek már kezdetektől fogva ott lappanganak, azonban 10-30 perc kell nekik ahhoz, hogy valóban kibontakozzanak a bőrön. Ezek azok az illatjegyek, melyek által az adott parfüm besorolható egy-egy illatcsaládba (virágos, keleties, citrusos, fás, gyümölcsös, ...).

A végső alapillat csak jó pár óra elteltével válik érezhetővé, ezek ugyanis a legnagyobb molekulasúlyú illatanyagok. Lényeges jellemvonásuk, hogy fixáló anyagokként szolgálnak: lelassítják a könnyebb jegyek párolgását és stabilitást kölcsönöznek nekik. Ezek aromája érezhető a legtovább. Az alapillat akár egy napig is a bőrünkön marad.

 


Érdekesség:

Megfejtették az illat- és szagemlékek titkát

Ahogy a nagymamák frissen sült süteményeinek illata, úgy egy döglött hal bűze is képes akár örökre belevésni magát az ember agyába - állapították meg izraeli szakemberek.

A kutatók szerint bár a rossz szagok erősebb benyomást gyakorolnak ránk - valószínűleg az evolúciós védekezési mechanizmusunkból adódóan -, a kellemes illatok is képesek akár örökre beleivódni az emberi emlékezetbe.

"Rájöttünk, hogy az, ahogy egy tárgyat és egy illatot első ízben párosítunk vagy összefüggésbe hozunk egymással, egyértelműen rögzül az agyban, még a felnőttek esetében is" - fejtette ki Yaara Yeshurun, az izraeli Weizmann Tudományos Intézet munkatársa, akinek tanulmánya a Current Biology című folyóiratban jelent meg. "Az első szagemlékeknek ez a fajta bevésődése éppúgy jellemző a rossz, mint a jó illatokra" - tette hozzá.

A szagokkal kapcsolatos emlékek vizsgálatához a kutatók önkéntesek egy csoportjának különböző tárgyakat mutattak be, amelyek mindegyikéhez később hozzárendeltek egy-egy illatot és hangot. Míg az utóbbiak közül néhány nagyon kellemes volt - például körteillat vagy gitárjáték -, addig mások kifejezetten bántóak voltak, mint a döglött hal bűze vagy a fúró zaja. Egy héttel később, mikor a résztvevők azt a feladatot kapták, hogy idézzék fel a korábban látott tárgyakat, akkor leginkább csak a kellemetlen hangokhoz és szagokhoz társított dolgokat tudták felsorolni.

Következő lépésként a kutatók hasonló kísérletnek vetették alá a résztvevőket, ám ekkor már funkcionális mágneses rezonancia vizsgálattal követték figyelemmel az alanyok agyműködését. Kiderült, hogy mind a hippokampusz - amely a különböző érzékszervi információk társításáért felelős a memórianyomok tartós beégetése során -, mind a tárgyakkal és személyekkel szembeni távolságtartásért felelős amygdala működésbe lép, mikor először társítunk egy illatot egy tárggyal.

Habár a szakértők véleménye szerint jóval több kutatásra lenne szükség a témában, mégis úgy gondolják, hogy a mostani eredmények is segíthetnek mind a memória fejlesztésében, mind a korai, traumás emlékek kitörlésére vonatkozó terápiák esetében.

MTI 2009-11-08

 

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:

 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok