Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 



_______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Muffinok

Muffin alaprecept

Hozzávalók: ˇ 12 dkg porcukor, ˇ 5 dkg darált mandula, ˇ 1 tasak sütőpor, ˇ 25 dkg liszt, ˇ 18 dkg margarin, ˇ 1 csomag vaníliás cukor, ˇ 3 tojás, ˇ 5 ek tej, ˇ 5 dkg mazsola

Előkészítés: a porcukrot mélyebb keverőtálba szitáljuk. Az őrölt mandulát és a sütőport összekeverjük a liszttel. A sütőt 180 fokra melegítjük (gázsütő 2. fokozat).

Elkészítés: a porcukorhoz adjuk a margarint, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és a kézi mixer habverő villájával habosra keverjük. Egyenkét beledolgozzuk a tojásokat, és a masszát teljesen simára keverjük. A lisztes keveréket is a krémhez adjuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet. Végül beleszórjuk a mazsolát. A muffinsütő mélyedéseibe 2-2 papírformát teszünk, ebbe annyi tésztát töltünk, hogy a felső szélétől kb. 2 cm kimaradjon. A süteményt a sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kiemeljük a mélyedésekből a papírfomával együtt a muffinokat, és porcukorral megszórva kínáljuk.


Muffin (Alaprecept)

Hozzávalók: ˇ 20 dkg liszt ˇ fel csomag sütőpor ˇ 5 dkg cukor (aki édesebben szereti, lehet több is) ˇ 1 tojás ˇ 1,5 dl tej ˇ 5 dkg olvasztott vaj/margarin


Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral (ha akarunk beletenni valami darabosat, akkor azzal is). Egy másik tálban a tojást simára keverjük, elkeverjük a tejjel meg az olvasztott margarinnal. Beleöntjük a lisztes keverékbe, és villával gyorsan összeforgatjuk. Az se baj, ha kicsit csomós marad. Viszonylag lágy tészta lesz. Belekanalazzuk a sütőformákba (kb. kétharmadig, mert nagyon megkel). Előmelegített sütőben (kb. 200 fok) kb. 30 perc alatt megsül. Tűpróbával meg lehet nézni, hogy átsült-e a közepe is.


Alap muffin III.

Hozzávalók: ˇ 300 ml finomliszt, ˇ 1-1 csapott mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna, ˇ csipet só, ˇ 150 ml kristálycukor / méz vagy barnacukor is lehet/ ˇ 1db tojás, ˇ 200 ml tej vagy főzőtejszín, ˇ 75 ml olaj és a forma kikenéséhez ˇ 20 g vaj

Elkészítés: A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, és a sóval összekeverjük. A cukrot, tojást, a tejet, az olajat belekeverjük. Egy 6 személyes muffinsütő mélyedéseit vajjal kikenjük és a masszával úgy töltjük meg,hogy 2/3-ig legyenek. Előmelegített 200 C° sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Vajjal és lekvárral kínálhatjuk. Ez egy jól variálható alaprecept. A tésztát mazsolával, aszalt gyümölccsel, csokival is keverhetjük, de bármi mást is tehetünk bele ami eszünkbe jut.


Töltött muffin alaprecept

(élesztős)

Hozzávalók: ˇ 2 kávéskanál porélesztő ˇ 1 ek langyos tej ˇ 4 ek vaj ˇ 1 tojás ˇ 1,5 dl tej ˇ 35 dkg liszt ˇ só

Elkészítés: A porélesztőt feloldjuk a langyos tejben és 10 percig állni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk, a tojással és a tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, egy csipet sót és az élesztőt, majd jól kikeverjük. A formába 1-1 eknyit teszünk a tésztából, majd 1 eknyit a töltelékből. (Ez a tészta csak kicsit édes így tetszés szerint tölthető sósan és édesen is.) Végül befedjük egy réteg tésztával és 12-15 percig sütjük.


Adventi muffin

Hozzávalók: 12 darabhoz: • 20 dkg aszalt sárgabarack • 5 dkg mazsola • 3 evőkanál barackpálinka • 12,5 dkg vaj • 10 dkg cukor • 25 dkg liszt • fél csomag sütőpor • fél mokkáskanál őrölt fahéj • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék • 2 tojás • 1 evőkanál méz • fél dl tej

Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.


Almás muffin

Hozzávalók: • 2,5 bögre liszt (kérdeztem, mekkora bögre, azt mondta, olyan reggeli kakaós :-)) • 2 bögre zabpehely • 1 bögre cukor • 1 tk. sütőpor • 1 tk. szódabikarbóna • 1 bögre olaj • 4 tojás • 2 tk. fahéj • 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma • 2 pohár tejföl ha van otthon, akkor mehet bele mazsola, dió és csokoládédarabkák.

A mennyiség elrettentő, de gyönyörűen felezhető. Kábé öt perc összekutyulni a cuccokat, aztán kanállal belelapátolni a formába (érdemes bele kicsi kerek sütőpapírokat tenni, akkor a tojásos sem ég oda), aztán be a sütőbe. pillanatok alatt kész, és nagyon finom!


Adventi muffin

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók: 12 darabhoz: • 20 dkg aszalt sárgabarack • 5 dkg mazsola • 3 evőkanál barackpálinka • 12,5 dkg vaj • 10 dkg cukor • 25 dkg liszt • fél csomag sütőpor • fél mokkáskanál őrölt fahéj • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék • 2 tojás • 1 evőkanál méz • fél dl tej

Elkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.


Áfonyás-joghurtos muffin

Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 211 kcal Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: 12 db-hoz: • 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott) • l 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt • 1 tojás • 1 teáskanál sütőpor • 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor • 2 dl joghurt

Elkészítés: Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlővel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütőporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is. A muffinsütőformába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd előmelegített sütőbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig. Jó étvágyat! Tipp: A sütés első 5 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin teteje.


Áfonyás muffin

Elkészítési idő: 20 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 20 dkg liszt • 6 dkg zabpehely • 2 teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 2 tojás • 18 dkg cukor • 15 dkg puha vaj • 1 csomag vaniliás cukor • 300 g tejföl (kb. 1,5 pohár) • 25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.


Almás-fahéjas muffin

Elkészítési idő: 30 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 250 g margarin, • 200 g cukor, • 5 tojás, • 250 g liszt, • 1 cs sütőpor, • 1 tk fahéj, • 1 alma

Elkészítés: Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.


Almás-mazsolás muffin

Elkészítési idő: 45 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 25 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • 15 dkg cukor • 2 tojás • 5 dkg vaj • 2 közepes alma • 7 dkg mazsola • 1 kávéskanál fahéj • 1 dl tej • 1 dl joghurt

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájákkal, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztes keveréket hozzákeverjük (kisebb adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.


Almás-túrós muffin

Elkészítési idő: 40 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 2 alma • 38 dkg liszt • 3 teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 18 dkg vaj • 18 dkg cukor • 3 tojás • 1 csipet só • 1 csomag vaníliás cukor • 20 dkg túró • 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma) • 0,5 dl almapálinka

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Almás-zabpelyhes muffin

(Norbi receptje) Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 4-5db zöld alma • 2db tojás • 20dkg update 1-es liszt (a liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel) • 10dkg zabpehely • 2dk olvasztott vaj • 1pohár tejföl • 1kiskanál szódabikarbóna • fahéj • folyékony édesítő

Elkészítés: A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát. A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

Tanácsok: "Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül…. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!" - Norbi



Almás-diós muffin

Elkészítési idő: 30 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 170 g liszt, • 110 g cukor, • 2 kk sütőpor, • 1 csipet só, • 1 kk fahéj, • 40 g margarin, • 1 tojás, • 120 ml tej, • 180 g alma (reszelt), • 1 marék mazsola, • 2 evőkanál reszelt dió es 2 evőkanál cukor összekeverve a tetejére

Elkészítés: Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. Tanácsok: 190 C°-on 25 percig sütni légkeverésen.


After Eight muffin

Hozzávalók: • 19 dkg finomliszt • 7 dkg cukor • 2 tk sütőpor • 1 tk szódabikarbóna • 6 db After Eight lapocska • 1 tojás • 0,7 dl olaj • 2 dl író (vagy kefír)

Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Az After Eightet feldaraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojást a cukorral, az olajjal és az íróval habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztes keveréket. A formákat félig töltjük a tésztával, elosztjuk rájuk a csokit, majd befedjük 1-1 kanálnyi tésztával. Kb. 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból


Almás-citromos muffin

Hozzávalók: • 2 kis alma, • 25 dkg liszt, • 1 ek. étkezési keményítő, • 1 citrom, • 2 csapott tk. sütőpor, • fél tk. szódabikarbóna, • 15 dkg kristálycukor, • 1 tojás, • 1 dl olaj, • 2 dl (lehetőleg citromos) író, • 3 dkg mazsola, • 40-60 db sütésálló nagyméretű minyonpapír, • porcukor.

Elkészítése: A meghámozott almák magházát kiemeljük, és húsukat feldaraboljuk. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral, és a szódabikarbónával elvegyítjük, majd belereszeljük a forró vízben alaposan megmosott citromhéját. A tojást elkeverjük, majd a cukorral, az olajjal és az íróval összedolgozzuk. Hozzáadjuk az almadarabokat és a mazsolát, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket. A kettesével vagy hármasával egymásba rakott minyonpapírokat tepsibe ültetjük. Elosztjuk bennük a tésztát, előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat porcukorral megszórjuk.


Almás-morzsás muffin

Hozzávalók (kb.12 darabhoz) • 2 kisebb alma (kb.20 dkg) • 25 dkg liszt • 2 tk. sütőpor • 1/2 tk. szódabikarbóna • másfél tk. őrölt fahéj • 1/4 tk. őrölt szegfűszeg • késhegynyi reszelt szerecsendió • 9 dkg durvára vágott dió • 1 tojás • 14 dkg cukor • 0,8 dl étolaj, vagy 12,5 dkg puha vaj • 1 cs. vaníliás cukor • 3 dl tej

A morzsához: • 5 dkg liszt • 1 tk. fahéj • 6 dkg durvára vágott dió • 5 dkg cukor • 5 dkg puha vaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formába beletesszük a muffinpapírokat. Megmossuk és meghámozzuk az almákat, majd feldaraboljuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporal, szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vágott dióval és az almadarabokal. Felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat vagy vajat, a vaníliás cukrot és a tejet, és jól elkeverjük. Ezt követően adagoljuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, és addig keverjük laza mozdulatokkal, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A morzsához összegyúrjuk a lisztet, a fahéjat, diót, cukrot és vajat morzsalékos állagú tésztává. A tésztát a sütőformába töltjük és megszórjuk a morzsával. 20-25 percig sütjük 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon). A kész muffinokat a formában pihentetjük kis ideig, majd tálalhatjuk.


Almás-túrós muffin

Hozzávalók: • 2 alma • 38 dkg liszt • 3 tk sütőpor • ˝ tk szódabikarbóna • 18 dkg vaj • 18 dkg cukor • 3 tojás • 1 csipet só • 1 csomag vaníliás cukor • 20 dkg túró • 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 tk vanília aroma) • 0,5 dl almapálinka

Elkészítés: A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Ananászos-csokoládés muffin

Hozzávalók: • 25 dkg ananászkonzerv (körszeletes) • 26 dkg liszt (finom) • 2 tk sütőpor • 0.5 tk szódabikarbóna • 1 tk fahéj • 6 dkg csokireszelék • 1 db tojás • 14 dkg cukor • 80 ml olaj • 280 ml tej

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokireszelékkel. Az ananászt kis darabkákra vágjuk. A tojást felverjük a cukorral, az olajjal és a tejjel. A lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végül az ananászt is hozzákeverjük.


Aszalt szilvás muffin

Hozzávalók: • 12 db kimagozott aszalt szilva, • 2 ek. rum, • 25 dkg liszt, • 1 tasak sütőpor, • 15 dkg vaj (lehetőleg olvasztott), • 15 dkg porcukor, • 3 tojás, • 1 dl tej, • 12 db fél dió

Előkészítés: az aszalt szilvát megmossuk, majd a rummal ízesített vízbe áztatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A muffinsütő mélyedéseibe 2-2 papírformát teszünk. A sütőt itt is 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: a vajat mélyebb tálba tesszük, elektromos habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább habosítjuk. A tojásokat egyenként hozzáütjük, és mndegyik tojással teljesen simára keverjük. Állandó keverés mellett a lisztes keveréket is a masszához adagoljuk, végül a tejjel simára keverjük. A papírformákat félig töltjük a masszával. Kinyomkodjuk a beáztatott szilvát, mindegyik formába teszünk egyet, és befedjük a maradék masszával. Mindegyikre egy-egy fél diót ültetünk. A muffinokat a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, majd papírral együtt kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Hidegen könnyen lehúzhatjuk róla a papírt.


Aszaltszilvás-magvas muffin

• 12.5 dkg liszt (teljes kiörlésű) • 12.5 dkg tönkölyliszt • 0.5 csomag sütőpor • 15 dkg méz • 1 késhegynyi szódabikarbóna • 1 csomag vaníliás cukor • 12 db aszaltszilva • 10 dkg olaj (hidegen sajtolt)

Szóráshoz: • napraforgómag, • lenmag, • szeletelt mandula, • mák. Akár a tésztát is dúsíthatjuk még kakaóval és darált dió vagy mandula, mogyoró hozzáadásával.

A liszteket elkeverjük a lazítóanyagokkal, hozzáadjuk az olajat, a mézet, a fűszereket, és annyi vízzel keverjük össze, hogy piskótatészta sűrűségű legyen. Kiolajozott muffinformába tesszük, és mindegyikbe teszünk egy szem aszaltszilvát, a tetejét megszórjuk a mandulával. 200 °C-on sütjük, kb. 20-25 perc alatt kész.


A világ legjobb muffinja!

Elkészítési idő: 20 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 25 dkg ráma margarin ( 1kocka ráma) • 4 db egész tojás • 25 dkg cukor • 25 dkg liszt • csipet só • kiskanálnyi sütőpor • 1-2 csomag vanília cukor • + bármi, ami eszedbe jut!

Elkészítés: A cukrot, tojást, vajat, vanília cukrot egy tálba tesszük és habverőgéppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, míg olyan jó masszává nem válik. Muffin sütőbe teszünk kis papírkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!

Tanácsok: Én holland kakaót és banánt szoktam tenni bele legsűrűbben. Finom még instant kávéval is... Amit csak kitalálsz! Tényleg a legjobb!


Banános - csokidarabkás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz: • 1 nagy érett banán • 250 ml tej • 1 tojás • 60 g olvasztott margarin • 180 g liszt • 2 teáskanál sütőpor • 120 g cukor • 120 g tört csokoládé

Elkészítési mód: Pürésítsd a banánt egy edényben, majd add hozzá a tejet, tojást, valamint az olvasztott margarint, és alaposan keverd össze. A lisztet szitáld a banános masszához, majd add hozzá a cukrot, valamint a tört csokoládét, és óvatosan keverd össze. A tésztát kanalazd az alaposan kivajazott formák 3/4 -éig, majd süsd 190 C°-on 20 percig vagy tűpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.


Banános-kávés muffin

Hozzávalók: • 2 db érett banán • 3 ek kávélikőr • 12,5 dkg liszt • 2 tk sütőpor • 3 dkg apritott mogyoró • 1 ek instant kávé • 1 ek kakaópor • 2 tojás • 12 dkg vaj • 12 dkg cukor • 1 csomag vaniliás cukor

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A banánokat villával összetörjük, és meglocsoljuk a kávélikőrrel. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mogyoróval, az instant kávéval és a kakaóval. A cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal kikeverjük a tojások sárgáját, a tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas-cukros masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Legvégül belekeverjük a likőrös banánt. A tésztát a formákba kanalazzuk (3/4-ig!), majd 15-20 percig sütjük. (tűpróba!)


Banános-mogyorós muffin

Hozzávalók: • 1 csésze liszt • 1 tk szódabikarbóna • fél tk só • 1/8 tk szerecsendió • 1 fél csésze passzírozott banán • 1 csésze cukor • fél csésze barnacukor • 1/3 csésze olaj • fél csésze tej • 1 nagy tojás • 1 csésze aprított, pirított mogyoró

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a formákat papírral kibéleljük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, szerecsendiót és a sót. Másik tálban összekeverjük a banánt, a cukrokat, olajat, tejet és a tojást. Összevegyítjük a két tál tartalmát, majd belekeverjük a mogyorót. Muffinformákba kanalazzuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Barna tündérke

Hozzávalók: • 26 dkg finomliszt • 6 dkg mogyoró • 6 dkg cukor • 4 dkg reszelt csokoládé • 2 evőkanál kakaópor • 2 teáskanál sütőpor • 1 teáskanál szódabikarbóna • 1 tojás • 0,8 dl olaj • 1,25 dl csokoládészósz • 1,8 dl író (kefír)


Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakóval, a szódabikarbónával, a mogyoróval és a reszelt csokival. A tojásokat az olajjal, a cukorral, az íróval és a csokoládészósszal habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.


Bounty-s muffin

Hozzávalók: • 15 dkg Bounty csoki feldarabolva • 20 dkg liszt :) • 10 dkg búzakeményítő (vagy finomliszt) • 2 teáskanál sütőpor • 1 csipet só • 5 dkg kókuszreszelék • 15 dkg vaj • 15 dkg cukor • 1 csomag vaníliáscukor • 4 tojás

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval és a kókusszal. A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket külön tálban kemény habbá verjük. A vajas masszához hozzákeverjük kis részletekben a lisztes keveréket, majd óvatosan belekeverjük (fakanállal!) a tojásfehérjét. A muffinformákba kanalazunk 1 evőkanál tésztát, belenyomunk egy darab csokit, és egy fél evőkanál tésztával befedjük. 20-25 percig sütjük.


Cappuccino muffin dióval

Hozzávalók: • 4 tojás • 22 dkg cukor • 20 dkg vaj • 22 dkg liszt • ˝ csomag sütőpor • 2 teáskanál fahéj • 4 evőkanál kakaó • 4 evőkanál instant cappuccinopor • 2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint) • dió

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappucchinoport, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk egy negyed diót, és 20-25 percig sütjük.

Tipp:

  • A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha teszünk bele egy csipet sót!
  • A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!

Cherrys muffin

Hozzávalók: • 260 g liszt, • 1 csomag sütőpor, • csipetnyi só, • 1 ek. fahéj, • 1 db tojás, • 100 g cukor, • 3/4 csésze olvasztott vaj, • 400 ml tej, • 250 g cseresznye, • 40 ml Cherry Brandy. Tálaláshoz ízlés szerint puding!

Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és a fahéjat. A tojást verjük fel egy tálkában, majd adjuk hozzá a cukrot,és utána fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett a vajat. Öntsük össze a lisztes keveréket és a tojásos masszát. Mossuk meg a cseresznyét, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apróra. Öntsük rá a Cherry Brandyt, és óvatosan adjuk a tésztához. Öntsük a tésztát az előkészített muffinformákba, majd 20-25 percre tegyük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Tálalás előtt öntsünk a tetejére csokoládé vagy vaníliapudingot


Citromos-mákos muffin

Hozzávalók: • 1/4 csésze mák • 2/3 csésze tej • 2 csésze liszt • 1/2 csésze cukor • 1 teáskanál sütőpor • 1/2 teáskanál só • 1 tojás • 1/3 csésze növényi olaj • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés: Elvegyítjük a mákot és a tejet, forrásig melegítjük, majd félrehúzzuk. 20 percig állni hagyjuk. A száraz alapanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, só) összekeverjük. A tejes mákot elkeverjük a tojással, citromlével és az olajjal. A száraz keverékhez adjuk, majd elkeverjük (amíg a száraz alapanyag éppen átnedvesedik). A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kiolajozott muffinformákat 2/3-ig töltjük a masszával, és 20-25 perc alatt készre sütjük.


Curry-s muffin

Hozzávalók: • 6 dkg aszalt alma • 25 dkg finomliszt • 9 dkg cukor • 3 dkg mazsola • 5 dkg mogyoró (hámozva) • 5 dkg kókuszreszelék • 1 teáskanál curry • 2 teáskanál sütőpor • 1 teáskanáll szódabikarbóna • 1 tojás • 0,8 dl olaj • 3 dl író (kefír)

Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Az almát kis darabokra vágjuk, eleverjük a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a curry-vel, a mazsolával, 3-3 dkg mogyoróval és kókuszreszelékkel. Egy másik tálbanhabosra keverjük a tojást, a cukrot, az írót és az olajat, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, megszórjuk a maradék mogyoróval és kókuszreszelékkel, és kb. 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból


Csokis Meggyes muffin

A mélyhűtött meggyet, vagy a meggybefőttet lecsepegtetjük. A levét felfogjuk egy nagyobb pohárba. Pont jó lesz szörpnek. 2 tojást habosra keverünk 1 cs vaníliáscukorral, 15 dkg porcukorral. Hozzákeverünk 15 dkg puha Rama margarint. Én leginkább Ligát szoktam használni, mert ezt tejérzékenyek is fogyaszthatják. Kimérünk 12 dkg lisztet, 3 dkg cukrozatlan kakaóport, és egy teáskanálnyi sütőport. Ezt is hozzászórjuk a tojásos vajas masszához. Jól összekeverjük. Egy fél adag erős feketekávét hozzáöntünk, elkeverjük. Kevés főzőtejszínnel vagy zsírosabb tejjel picit felengedjük. Annyira, hogy lágy krémszerű masszát kapjunk.

A muffinsütő horpadásait kibéleljük muffinpapírral. A masszát elosztjuk a papírmélyedésekben. A lecsepegtetett meggyeket darabonként rárakjuk a muffinmasszák tetejére. Nem keverjük bele a masszába előbb, mert akkor lemegy a tészta aljára. Előmelegített sütőben kb 200 C°-on 25 perc alatt megsütjük. Kellemes csipegetnivaló a délutáni kávé mellé!


Csokis muffin

Hozzávalók: • 1.5 csésze liszt (finom) • 2/3 csésze cukor • 1/4 csésze kakaópor • 2 evőkanál sütőpor • 1 evőkanál szódabikarbóna • 0.5 teáskanál só • 2/3 csésze vaníliás 0%-os joghurt • 2/3 csésze tej • 0.5 evőkanál vanília aroma

Elkészítés: 1. Sütőt előmelegíteni 200 fokra. 2. Kibélelni papírral a formákat. 3. Összekeverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. 4. Gyors mozdulatokkal hozáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni! 5. 2/3-ig tölteni és 15-20 percig sütni. 6. Melegen tálaljuk.


Csokis muffin 2.

Elkészítési idő: 20 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 15 dkg liszt • 15 dkg cukor • 15 dkg vaj • 2 tojás • 1/2 cs sütőpor • 3 ek barackíz • 2 ek keserű kakaópor • 5 dkg tört csoki

Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, muffinformába töltjük és 170 C°-on 20-25 perc alatt kisütjük.


Csokoládés muffin II.

Hozzávalók: • 2 csésze liszt • 10 dkg (egy tábla) csokoládé • 3 tojás 1 csésze cukor • 1 teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 1 dl narancslé • 1 narancs reszelt héja • 1 csipet só • 3/4 csésze tej

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokit finomra reszeljük. A lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral, a szódabikarbónával és a narancshéjjal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval. A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a narancslével, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét a masszához, és a tésztát a papírral kibélelt muffinformába kanalazzuk. (csak 3/4-ig töltjük meg!) 20-25 percig sütjük. Tipp: A muffinok tetejét díszíthetjük tortadarával


Csokoládés muffin III.

Hozzávalók: • 20 dkg főzőcsokoládé, • 25 dkg liszt, • 10 dkg porcukor, • 1 tasak sütőpor, • 17 dkg margarin, • 1 ek. instant kávé, • 1 dl tej, • 3 tojás, • 5 dkg mazsola

Előkészítés: A csokoládét apró darbkákra tördeljük. A lisztet, a porcukrot, a sütőport összekeverjük.

Elkészítés: A csokoládé egyik felét edénybe tesszük a margarinnal, a kávéval, a tejjel együtt, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön forrásig hevítjük. Simára keverjük, és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és habosra keverjük. A lisztes keveréket óvatosan a krémes masszához adjuk, beleszórjuk a megmaradt darabos csokoládé felét és a mazsolát, és a kézi robotgéppel gyorsan összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kikenhetjük margarinnal, vagy kibélelhetjük sütőpapírral, majd kanállal beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék csokoládédarabkákkal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Rövid ideig (kb. 10 perc) a formában hagyjuk hűlni, csak utána borítjuk ki, és rakjuk tálra.


Csokifagyis muffin

Hozzávalók: Muffin alaptészta, csokifagyi, csokiforgács

Elkészítés: Megsütjük az alaptésztát, ha kihült levágjuk a tetejét és kicsit kivájunk a közepéből. Megtöltjük csokifagyival és többféle csokiforgáccsal díszitjük. Igazi jeges csemege!


Csokis-banános muffin

Hozzávalók: • 20 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • ˝ teáskanál fahéj • 3 evőkanál kakaópor • 1 tojás • 17,5 dkg cukor • 1 dl olaj • 12,5 dkg kefír vagy író • 3 banán

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, formákat kibéleljük papírral. A banánokat villával összetörjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót és a fahéjat. A tojást elkeverjük a cukorral, az olajjal és a kefírrel, majd hozzáadjuk a banánpürét. Gyors mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keveréket, és az előkészített formákba kanalazzuk. 20-25 percig sütjük.


Csokis narancsos muffin

Hozzávalók: • 25 dkg liszt, • 25 dkg cukor, • 4 tojás, • 1 tábla tortabevonó, • 2 db narancs, • 20 dkg mogyorókrém, • 25 dkg margarin

Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és avval is kikeverjük. ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk a lisztet, az apró darabokra összevágott tortabevonó csokit és narancsot. Összekeverjük és 180°C-on 10-15-20 percig sütjük (sütőtől függ)


Csokis-vaníliás muffin I.

Hozzávalók: • 10 dkg tejcsokoládé • 30 dkg liszt • 2 teáskanál sütőpor • 9 dkg barna cukor • 2 csomag vaníliáscukor • 1 késhegynyi só • 10 dkg vaj • 1 teáskanál vanília (aroma) • 2 tojás • 2,5 dl tej

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat előkészítjük (kivajazzuk vagy papírral kibéleljük). A csokoládét durvára reszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a vajat kikeverjük a vaníliával, a tojásokkal és a tejjel. Ehhez a masszához hozzáadjuk kis adagoknént a lisztes keveréket, majd a csokit is, jól elkeverjük. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Csokis-vaníliás muffin II.

Hozzávalók: • 10 dkg étcsokoládé • 6 tojás • 10 dkg cukor • 38 dkg liszt • 5 dkg darált pisztácia • 5 dkg darált mandula • 38 dkg vaj • 25 dkg cukor • 2 teáskanál vanília (aroma)

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat előkészítjük (kivajazzuk vagy papírral kibéleljük). A csokoládét durvára reszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral felverjük. A lisztet a pisztáciával és a mandulával összekeverjük. A vajat a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a csokit. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje-habot is. A masszát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.


Diétás muffin

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 1 egész tojás • 10 dkg szójatejpor • 4 db meggy • canderel • víz

Elkészítés: A tojást összedolgozzuk a szójatejporral, a canderellel és végül vízzel tésztává gyúrjuk. Beletesszük a meggydarabokat. Előmelegített sütőben, enyhén kivajazott muffin sütőformában megsütjük.


Diós muffin

Hozzávalók: • 4 db tojás, • 220 g cukor, • 200 g vaj, • 220 g liszt, • 1/2 csomag sütőpor • 2 tk fahéj, • 4 ek. kakaó, • 4 ek.cappuccinopor, • 100 g hámozott dió, • néhány szem hámozott pisztácia, • csokoládépudingpor, • tej

Elkészítés: Keverjük össze a kakaót, a cappuccinoport, a fahéjat, a sütőport és a lisztet. A tojássárgákat, a cukrot és a vajat úgyszintén. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá. Adjuk a vajas masszához a lisztes keveréket, majd gyakori kevergetés közben öntsük hozzá a tojásfehérjehabot. A muffinformákat készítsük elő (béleljük ki papírral, vagy kenjük ki vajjal, szilikonost nem szükséges) öntsük bele a masszát, majd tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20-25 percig. Közben készítsük el a csokoládépudingot. A sütőből kivett muffinok tetejét kenjük be a csokipudinggal, majd díszítsük a félbevágott diódarabkákkal és néhány szem pisztáciával.


Diós áfonyás muffin

Hozzávalók: • 400 g liszt, • 1 ek. sütőpor, • 200g kristálycukor, • 2 db tojás, • 1 kis pohár kefir(vagy joghurt) + (kb.80ml) pici tej,( vagy esetleg 250 ml író) • 5 ml vanília aroma, • 75 g olvasztott vaj, • 100 g dióbél, • 150 g friss áfonya (vagy 120 g áfonyabefőtt)

Elkészítés: Készítsük elő a 12-es muffin formát, kapcsoljuk be a sütőt 200 °C-ra. Keverjük össze a lisztet a sütőport, cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat, kefirt ( ha szükséges a tejet is) a vanília aromát és az olvasztott vajat. Keverjük hozzá a dió és az áfonya 2/3 részét, majd töltsük bele a formákba kanállal 2/3 részig. Szórjuk a tetejére a maradék diót és az áfonyát. A bemelegített sütőben süssük kb. 20-25 percig.


Diós-csokis-vaníliás muffin

Hozzávalók: • 1.75 csésze csokireszelék • 0.33 csésze tej • 5 evőkanál vaj • 1.25 csésze liszt (finom) • 2 evőkanál cukor • 0.25 csésze cukor (barna) • 2 teáskanál sütőpor • 0.5 teáskanál fahéj • 1 csésze dió • 1 db tojás • 1 csomag vaníliás cukor

Az öntet elkészítése: villával keverj össze 1/4 csésze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál olvasztott vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz. Adj hozzá 1/4 csésze darált diót.

A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat. Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel és a maradék vajjal gőz fölött addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza. Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket. Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemű nem lesz. Ne keverd túl! Adagold a formákba, 2/3-áig legyenek tele. Bőségesen rakjál rájuk az öntetből. 20-25 percig süsd, a sütőben hűtsd 5 percig, aztán pedig rácson hűtsd ki teljesen.


Díszes marcipános muffin

Hozzávalók: • 10 dkg marcipán • 18 dkg vaj • 1 izlés sz. só • 1 tasak vaníliás cukor • 15 dkg cukor (barna) • 4 db tojás • 33 dkg liszt (finom) • 0.5 dl tejszín • 1 tasak sütőpor • 5 dkg kandiscukor (barna)

Elkészítés: A marcipánt apróra felkockázzuk. A vajat a sóval, a vaníliás cukorral és a barna cukorral robotgép habverőjével krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejszínnel váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a marcipánt és az összetört kandiscukrot.

Egy bevonatos muffinformát margarinnal vastagon kikenünk, és liszttel meghintjük. A tésztát evőkanállal a mélyedésekbe töltjük. (Ha hatrészes formánk van, a muffinokat két részletben süssük.) Előmelegített sütőben, 175 C°-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25 percig sütjük. A sütőből kivéve rácsra állítjuk, és a muffinokat rövid pihentetés után a formából óvatosan kiemeljük. Rácsra téve teljesen kihűtjük.

Tetejükre jégcukrot szórunk, végül tetszés szerint színes cukormázzal, cukorvirágokkal és zselével díszítjük. Elkészítési Idő kb. 45 perc, darabonként kb. 2010 kJ (480 kcal), 9 g fehérje, 25 g zsír, 54 g szénhidrát. A muffintésztát minyonpapírban 3 óra alatt lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor fagyottan tegyük a sütőformába. Sütési ideje 5-10 perccel hosszabb!


Duplán csokis muffin

Hozzávalók: • ź csésze vaj vagy margarin • 1/3 csésze + 2 evőkanál cukor • 2 tojás • ž csésze tej • 1 teáskanál mandula aroma • 1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor) • 1 ˝ csésze liszt • ˝ csésze kakaópor (nem instant!) • 1 evőkanál sütőpor • ź teáskanál só • ˝ csésze (étcsokis) tortadara

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük, amíg a vaj lágy lesz. Jól elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a manula- és a vanília aromát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, épp csak addig keverjük, míg jól összekeveredik a kettő. Végül belekeverjük a tortadarát. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 15-20 percig sütjük. (tűpróba!)

Tipp:

  • Próbáljuk ki reggelire: tálaljuk melegen egy kis vajjal megkenve!

Epres-joghurt muffin

Hozzávalók: • 20 dkg eper • 1 citrom leve • 13 dkg cukor • 12 dkg vaj • 2 tojás • 1,5 dl eperjoghurt • ˝ dl tej • 25 dkg liszt • ˝ csomag sütőpor • porcukor

Elkészítés: Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret. A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.


Finom gyümölcsös muffin

Hozzávalók: • 4 tojás • 18 dkg cukor • 18 dkg margarin • 20 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • bármilyen idénygyümölcs

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét. Az elkészült tésztát belekanalazzuk a kiolajozott formába. Utolsó lépésként minden egyes muffinba teszünk néhány szem idénygyümölcsöt /meggy, cseresznye, alma, körte, szilva, barack, és amit még el tudtok képzelni/. Értelem szerűen a nagyobb gyümölcsöket apróra vágjuk. Fontos, hogy a gyümölcsöket lisztbe forgassuk az akció előtt, mert így nem /mindig/ ülnek le a muffin aljára. 25-30 percig sütjük, és közben a sütő előtt "ólálkodva" lessük, szimatoljuk mikor készül el a finom muffin.


Finom muffin

Hozzávalók:

  • 50 dkg olaj,
  • 1 cs. sütöpor,
  • kb.fél bögre tej,
  • 2 nagy kanál vaj,
  • 2 dkg liszt,
  • 1 db tojás,
  • csokoládé.

Elkészítés: ezeket keverjük össze csokit daraboljuk bele és muffin formákba öntsük bele, a sütőt 200 fokra előmelegítjük és berakjuk a muffint 20 percre.


Francia csokis-kókuszos muffin

Hozzávalók: • 25 dkg liszt, • 12,5 dkg cukor, • 1 tojás, • 3 teáskanál szódabikarbóna, • 1 csomag vaníliás cukor, • 0,8 dl olaj, • 2 dl tej, • 5-10 dkg kókuszreszelék ízlés szerint, • 10 dkg tejcsokoládé, • ízlés szerint mandula-aroma és Holland kakaó, • a forma kikenéséhez margarin.

Elkészítés: A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Az egyik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A másikban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat és a mandula-aromát. Az első tálba még belerakjuk a csokit, a kókuszreszeléket és a Holland kakaót. Ezután a két tál tartalmát összekeverjük, úgy, hogy a szilárdakat beleöntjük a folyékonyba. Szépen elkeverjük csomómentesre és kivajazzuk a muffinformákat. Ha szeretnénk akkor díszitésként rakhatunk a tetejére cukorgyöngyöt vagy színes dekordrazsét. Ezután belemérjük a masszát a mélyedésekbe és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből várunk néhány percet nehogy összeessenek a muffinok. Mikor kihűltek egy finom csavaró mozdulattal kiszedjük őket a formákból.


Francia reggeli muffin

Hozzávalók: • 1/3 csésze vaj, vagy margarin • ˝ csésze cukor • 1 tojás • 1 ˝ csésze liszt • 1 ˝ teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál só • ź teáskanál szerecsendió • ˝ csésze tej

Tetejére: • ˝ csésze cukor • 1 teáskanál fahéj • ˝ csésze olvasztott vaj

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva. A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával, 20-25 percig sütjük. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Rögtön a sütés után a muffinokat belemártjuk az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba.


Fügés muffin

Hozzávalók: • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt • 14 dkg finomliszt • 2 teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál vanília aroma • 6 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs • 25 dkg füge (nagyobb darabokra vágva) • 1 tojás • 14 dkg barna cukor • 0,8 dl növényi olaj • 25 dkg joghurt

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. A kétfajta lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és az aszalt gyümölccsel. A tojást enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az olajat, a vaníliát és a joghurtot, jól elkeverjük. Belekeverjük (kis adagokban!) a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a fügét is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.



Gesztenyés muffin

Hozzávalók: • 25 dkg gesztenyemassza • 20 dkg csokoládé • 8 dkg vaj • 2 ek rum • 3 ek cukor • 3 db tojás • 30 dkg liszt • 1 cs sütőpor • 1 cs vaníliáscukor • 3 db körte • 1 db citrom • 1 db narancs • 1 rúd fahéj

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ízesítjük fahéjjal, vaníliás cukorral, reszelt narancs, és citromhéjjal, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját. Ez után a fehérjéhez adjuk, és összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a gesztenyével, a rummal és a körtével. Az így kapott tésztát formába töltjük és 180 fokos sütőben készre sütjük.


Gombás muffin

Hozzávalók: • 1 ž csésze liszt • 1 evőkanál cukor • ź teáskanál só • 2 teáskanál sütőpor • ˝ csésze reszelt sajt (trappista) • ž csésze tej • 1/3 csésze olaj • 1 tojás enyhén felverve • ž csésze apróra vágott gomba • 1/3 csésze apróra vágott hagyma • 1/4 csésze apróra vágott dió • 1/8 teáskanál őrölt bors • ˝ teáskanál őrölt kakukkfű • ˝ teáskanál szárított petrezselyem • ˝ teáskanál só (ha kell) • 1 evőkanál vaj

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről és félretesszük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsütőt kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, tejet és a tojást. Mélyedést képezünk a száraz keverékbe és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és addig keverjük csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Nem szabad túlkeverni! A tésztát belekanalazzuk a muffinformákba (csak 2/3-ig!) 20-25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.


Gyömölcsös muffin marcipánnal

Hozzávalók: A muffinhoz: • 120 g vaj, • 3 tojás, • 250 g liszt, • 30 g cukor, • 1 tasak vaníliás cukor, • 3 mokkáskanál sütőpor, • só, • 1,5 dl tej, • 100 g reszelt marcipán (Kb. 12 db)

A töltelékhez: • 2 dl tejszín, • 200 g vegyes gyümölcs

Az öntethez: • 200 g sárgabarack, • 60 g cukor, • őrölt fahéj, • 2 ek főzés nélküli vaniliás pudingpor

Elkészítés: A vajat cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és a tejet, majd jól kikeverjük. Amikor szép sima, hozzáadjuk a marcipánt, ismét jól átkeverjük vele a masszát. Formákat 2/3 részig töltjük, és előmelegített 180 °C sütőben kb. 25 percig sütjük. Amikor elkészült, 15 percig hagyjuk hűlni, majd a formából kivesszük,levágjuk a tetejét és a közepét kivájjuk. A tejszínből kemény habot verünk, az üregbe töltjük és arra tesszük a szeletelt gyümölcsöket. Visszahelyezzük a tetejét. Az öntethez a kimagozott barackok felét 2 dl vízzel, cukorral, fahéjjal össze turmixoljuk, hozzáadunk 2 kanál főzésnélküli vaniliás pudingot. A maradék gyümölcsöt összevagdaljuk, beletesszük az öntetbe. Tálaláskor a muffinok mellé öntjük, és a maradék tejszínhabbal díszítjük.


Hawaii muffin

Hozzávalók: • 25 dkg liszt • 2 ˝ teáskanál sütőpor • 10 dkg főtt, apróra vágott sonka (lehet gépsonka is) • ˝ teáskanál só • bors • 15 dkg ananász (konzerv) • 0,6 dl olaj • 2,5 dl író (kefír) • 1 tojás

Tetejére: • reszelt sajt

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük. (kiolajozzuk, vagy papírral béleljük) Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sonkát, a borsot, a sót és az ananászt. Egy másik tálban simára keverjük az olajat az íróval és a tojással, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba kanalazzuk (kb ž-ig), megszórjuk sajttal, és 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni a muffinokat.


Joghurtos-citromos muffin

Hozzávalók: • 25 dkg liszt • 1 ˝ teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál só • 15 dkg cukor • 1 citrom reszelt héja • 17,5 dkg joghurt • 1 tojás • 0,6 dl növényi olaj • 1 citrom leve

Tetejére: 12,5 dkg porcukor 2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Egy másik (nagyobb) tálban simára keverjük a joghurtot a tojással, az olajjal és a citromlével, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A masszát a formákba kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. A porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a kisült muffinokat ezzel megkenegetjük.


Joghurtos Muffin

Hozzávalók: • 100 g joghurt, • 270 g liszt, • citrom kifacsart leve és reszelt héja, • 1 csomag sütőpor, • 5 ek cukor, • 1 db tojás, • 110 g olvasztott vaj.

Elkészítés: A lisztet a sütőport és a cukrot összekeverjük, tálba rakjuk. A muffin formát vajjal kikenjük, a tojást a joghurttal és vajjal elkeverjük, majd mindent egy tálba teszünk és citromlevet, citromhéjat is hozzáadjuk. Villával gyorsan összekeverjük, hogy kissé csomós maradjon. A formákat 2/3 részig megtöltjük, jól előmelegített 200 °C sütőben 20-25 percig szép pirosra sütjük. Kb. 12 darab muffin lesz, amit melegen teával tálaljunk.


Joghurtos muffin II.

Hozzávalók: • 1 pohár joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is) • 2 joghurtos pohár liszt • 1,5 joghurtos pohár cukor • 0,5 joghurtos pohár olaj (szűken) • 3 db tojás • fél csomag sütőpor • 1 csomag vaníliás cukor • reszelt citromhéj • csipet só • gyümölcs ízlés szerint • szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés: Egy keverőtálban megoldható a süti kikeverése: a pohár joghurtot beleöntöm a tálba, majd a joghurtos dobozt kimosom, kitörlöm, és a továbbiakban ez lesz a mérőpohár. Beletöltöm a lisztet, a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, olajat (azért a legvégén, hogy közben ne kelljen kimosni a dobozt), és a 3 tojást, reszelt citromhéjat, sót. Csomómentesre kikeverem. A masszával félig megtöltöm a muffinformákat (amit előtte vagy kivajazok, vagy muffin papírral kibélelek). A muffin forma 3/4-ig megtöltöm a formát, a tetejére mehet egy kis gyümölcs, és szeletelt mandulát szórok. 6-os fokozaton 20-25 percig sütöm (tűpróba!).

Megjegyzés: Lehet durvára vágott dióval, csokival, aszalt gyümölccsel, mazsolával készíteni. A joghurt íze egyáltalán nem érezhető a kész sütin.


Kakaós muffin

Hozzávalók: • 22 dkg liszt • 15 dkg cukor • 4,3 dkg kakaópor (nem instant!) • 2 evőkanál sütőpor • ˝ teáskanál só • ź teáskanál szódabikarbóna • 2,4 dl szobahőmérsékletű tej • 11 dkg sótlan, olvasztott, lehűtött vaj • 1 tojás (enyhén felverve) • 1 teáskanál vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás cukor)

Elkészítés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffinpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban kikeverjük a tejet a vajjal, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, míg sima nem lesz. A tésztát az előkészített muffinsütőbe kanalazzuk. 20-25 percig sütjük (tűpróba!)

Tipp:Tálaljuk málnaszörppel!

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre