Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 



_______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Muffinok2

Kakaós muffin II.

Hozzávalók: • 220 g liszt, • 150 g cukor, • 40 g kakaópor, • 1 cs. sütőpor, • só, • késhegynyi szódabikarbóna, • 240 ml tej, • 100 g olvasztott - lehűtött vaj, • 1 db tojás (felverve), • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat előkészítjük. Tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, kakaóporral, sütőporral, sóval és a szódabikarbónával. Másik tálban kikeverjük a tejet vajjal, tojással és a vanílíáscukorral, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és simára keverjük.A tésztát az előkészített muffin formákba kanalazzuk. 20-25 percig sütjük


Karácsonyi muffin

Hozzávalók: • 200 g aszalt gyümölcsök (sárgabarack, meggy, szilva,alma,stb), • 50 g kaliforniai mazsola, • 30 ml barackpálinka, • 125 g vaj, • 100 g cukor, • 250 g liszt, • fél csomag sütőpor, • fél mokkáskanál őrölt fahéj, • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, • 2 db tojás, • 1 ek méz, • 50 ml tej

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 °C előmelegítjük. A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk az össze vágott gyümölcsöket és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és 200 °C sütőben kb. 20 percig sütjük. Kb 12 db finom muffint kapunk.


Karácsonyi muffin egyszerűen

Hozzávalók: 12 darabhoz: • 25 dkg liszt • 20 dkg cukor • 2 egész tojás • 1/2 csomag sütőpor • 1 csomag vaníliás cukor • 10-15 dkg puha vaj • 1 dl tej • 1 csipet só • 1 ek méz • 1/2 kk fahéj • 1/2 kk mézeskalácsfűszer • kevéske rum

A tetejére: Ízlés szerint: mazsola, porcukor, színes cukormáz, színes cukordísz, csokoládédarabok.


Kávés muffin

Hozzávalók: • 15 deka vaj • 15 deka cukor • 2 tojás • 1,5 – 2 evőkanál neszkávé • 2 evőkanál tej • 10 deka liszt • 1 teáskanál sütőpor • 5 deka dió

Elkészítés: A puha vajat robotgéppel krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és ezeket is alaposan elkeverjük. A neszkávét feloldjuk a meleg tejben, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros vajhoz. Végül az előkészület utolsó fázisaként összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőleg illatosra pirított, majd finomra őrölt dióval. Aztán a diós-sütőporos lisztet fakanállal belekeverjük a kávés masszába, és ha még valaki ízlése szerint szeretné, kóstolás után tehet bele még egy kevés – a már előzőekben leírt módon elkészített – kávéeszenciát. A kész tésztát kapszlival bélelt muffintepsibe tesszük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.


Kókuszos muffin

Poharas! Elkészítési idő: 30 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 1 p olaj • 1 p tej • 1 p cukor /diabeteszesek pótolhatják süteménybe használható édesítővel, 3/4 részben/ • 4 tojás • 3 p liszt • 1 sűtőpor • 1 vanilin cukor • 1/2 p kókuszreszelék • 1/2 cs mazsola /elhagyható/ • tetejére durvára őrölt dió v. egyéb mag /elhagyható/

Elkészítés: A hozzávalókat géppel jól elkeverjük, 15 percig állni hagyjuk- 3/4 részig muffin sütőve töltjük, a mazsolát 3-4 szemenként rárakjuk, meghintjük az őrölt magfélével, és forró sütőben pirosra sütjük.


Kókuszos-mézes muffin

Hozzávalók: • 1 ź csésze (3,1 dl) tej • 1 ź evőkanál méz • 3 csésze (23 dkg) kókuszreszelék • ˝ csésze (12,5 dkg) cukor • ˝ csésze (7 dkg) liszt • 2 evőkanál sütőpor • 2 (nagy) enyhén felvert tojás

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A tejet és a mézet felforrjuk, majd félretesszük. Egy tálban összekeverjük a kókuszt, a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a mézes tejet, végül a felvert tojásokat is. Ezt a folyékony masszát beletöltjük a formákba (csak 2/3-ig!), és kb. 30 perc alatt készre sütjük.


Körtés-mézes muffin

Hozzávalók: • 2 csésze liszt • ź teáskanál sütőpor • ź teáskanál só • 2-3 körte • ˝ csésze lágy vaj • 2 tojás • ž csésze tejföl • 4-5 evőkanál méz

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, formákat kibéleljük papírral. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A vajat egy másik tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. A körtéket lereszeljük (durva reszelőn), és a mézzel együtt hozzáadjuk a vajas masszához. Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba kanalazzuk, majd 15-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.


Krumplimuffin

Hozzávalók: • 5-6 szem közepes krumpli, ha lehet lisztesebb krumplit választok • 1 tojás • 2 dl sűrű tejszín • 10 dkg márványsajt / 15 dkg frissen reszelt parmezán • 6 szem koktélparadicsom • só • bors • vaj

A krumplikat megpucolom, megmosom, és nagy lukú reszelőn lereszelem, majd egy nagy tálba teszem. hozzáadom a tejszínt, a tojást, és belemorzsolom a márávnysajtot, sózom, boroszom ízlés szerint - ha parmezánnal csinálom, akkor pici rozmaring is mehet bele - majd alaposan összekverem. a nagyobb típusú muffinformát kivajazom, és egyenlő arányban beleknalazom a satjos krumplimasszát, a tetejére teszem félbevágott koktélpaprdicsomokat. előmelegített sütőben 20-25 perc alatt közepes lángon készre sütöm. akkor jó, ha kívűl ropogós, belül vizsont kérmes. sült húsokhoz köretként, vagy paradicsomszósszal önállóan tálalom.


Kukoricalisztes muffin

Hozzávalók: • 1 csésze liszt • 4 teáskanál sütőpor • 2 evőkanál cukor • 1 teáskanál só • 1 csésze kukoricaliszt • 2 nagy tojás • ˝ csésze tej • ź csésze olaj

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a kukoricalisztet egy közepes tálban elkeverjük. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kis adagokban hozzákeverjük a lisztes keveréket. A masszát a formákba kanalazzuk (csak 2/3-ig!), és 15-20 perc alatt készre sütjük.


Lekváros muffin

Hozzávalók: • ˝ csésze vaj vagy margarin • ˝ cukor • 1 tojás • 1 ˝ csésze liszt • 1 ˝ teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál só • ˝ csésze tej • ˝ csésze darált dió (nem fontos) • lekvár (amilyet szeretsz)

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a vajas keverékhez. A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig sütjük. Még forrón megkenjük a tetejét vajjal.


Likőrös muffin

Hozzávalók: • 2 db tojás, • 80 g cukor, • 1 csomag vaníliás cukor, • 80 g vaj, • 120 ml tojáslikőr, • 150 g liszt, • 1,5 tk sütőpor, • 100 g tejszínhab, • 20 g tört csokoládé

Elkészítés: A tojásokat csomómentesen keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük habosra. Ez után adjuk hozzá a vajat is, és alaposan keverjük el, hogy egyenlete masszát kapjunk. Végül adjuk hozzá a tojáslikőrt, majd néhány percre tegyük félre. Közben keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd keverjük hozzá a likőrös maszszát. A masszát öntsük a muffinformákba, tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, majd süssük kb 20 percigig. Amikor aranybarnára sült, öntsük ki a formából, vágjuk félbe, két szelet közé és a muffin tetejére halmozzunk tejszínhabot. Végül szórjunk rá tört csokoládét!


Magyaros muffin

Kategória: Sütemények, Sós

Hozzávalók: • 1 tojás • 0,8 dl olaj • 2,5 dl joghurt vagy kefír • 15 dkg csípős kolbász (apróra vágva) • fél kaliforniai zöldpaprika (apróra vágva) • fél kaliforniai pirospaprika (apróra vágva) • 1 gerezd fokhagyma (préselve) • 1 kicsi hagyma (apróra vágva) • 12 dkg liszt • 15 dkg kukoricaliszt • 3 teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál só • ˝ teáskanál csípős pirospaprika (nem kötelező) • 5 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleforgatjük a kolbászt, a paprikákat, a hagymát, a sajtot, a sót, a sütőport és a pirospaprikát. A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket. Muffin formákba adagoljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: A muffinokat süthetjük úgy is, hogy mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet kolbászt, és megszórjuk egy kevés sajttal!


Mazsolás muffin

Hozzávalók: • 30 dkg liszt • 1 sütőpor (12g) • 15 dkg cukor • 1 csomag vaníliás cukor • egy csipetnyi só • 1 tojás • 250 ml tej • 4 ek olaj • 20 dkg mazsola

Elkészítés: A mazsolát meleg vízbe vagy rumba áztatjuk. Közben a többi hozzávalót jól összedolgozzuk,majd a lecsepegtetett mazsolát is hozzákeverjük. A Muffin formába töltve 180 °C-on (gázsüzőben 3-ason) kb 25 perc alatt megsütjük.


Mazsolás-túrós muffin

Hozzávalók: • 30 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • 15 dkg mazsola • 10 dkg vaj • 20 dkg cukor • 1 csipet só • 1 csomag vaníliás cukor • 4 tojás • 25 dkg (sovány) túró • 1,25 dl tej

Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mazsolával. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk (kis adagokban) a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Meggyes-grízes muffin

Hozzávalók: • 5 dl tej • 12.5 dkg búzadara • 35 dkg cseresznye • 3 db tojás • 6 dkg vaj • 12.5 dkg cukor • 1 csomag vaníliás cukor • 0.5 teáskanál citromhéj • 7.5 dkg mandula • 1 csipet só

Elkészítés: - A tejet a sóval felforraljuk, belekeverjük a grízt, és megfőzzük. - A cseresznyét kimagozzuk, negyedeljük. - A mandulát ledaráljuk. - A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. - A vajat, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. - Hozzáadjuk a mandulát és a meleg grízt, jót elkeverjük. - Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és a cseresznyét. - 20-25 percig 190 C°-on sütjük.


Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók: • 10 dkg vaj • 2,8 dl tejföl • 2 tojás • 1 csomag vaníliás cukor • 28 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • 1 teáskanál szódabikarbóna • 1 csipet só • 20 dkg barna cukor • 4 evőkanál őrölt mák • 15 dkg meggy (befőtt is lehet)

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az őrölt mákkal. Kis adagokban hozzákeverjük a vajas keverékhez, majd beletesszük a kimagozott meggyet is. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, 25-30 percig sütjük.


Mentás muffin

Hozzávalók: • 12,5 dkg vaj vagy margarin • 1 tojás • 3 dl tejszínes tej • 10 dkg cukor • 28 dkg liszt • 1 csomag sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 10 dkg étcsokoládé

Díszítéshez: • 19 dkg porcukor • 6 evőkanál mentalikőr • (12 db cukorrózsa) • pisztácia

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat), a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. Megolvasztjuk a zsiradékot, hozzákeverjük a kissé felvert tojást, a tejet és a cukrot. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a masszához keverjük. Darabokra törjük a csokoládét, és a tésztához adjuk. A muffinformákba elosztjuk a tésztát. 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben simára keverjük a porcukrot és a mentalikőrt, és még forrón megkenjük vele a muffinokat. Egy-egy rózsát szúrunk a muffinokra, és megszórjuk a felaprított pisztáciával.

Tipp: A máz hamar megkeményedik, ezért a díszítést (pisztácia, cukorrózsa) rögtön a máz felkenése után végezzük!


Mézes muffin

Hozzávalók: • 2 csésze liszt • 1/4 csésze cukor • 2 tk sütőpor • 1 teáskanál szalalkáli • 1/2 teáskanál só • 2 tojás • 1/2 csésze méz • 1/2 csésze narancslé • 1/3 csésze olvasztott vaj • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat zsiradékkal kikenjük (vagy papírral kibéleljük). Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. A tojásokat egy másik tálban felverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a narancslevet és a vajat. A kapott masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket (csak addig keverjük, amíg átnedvesedik!). A formákba kanalazzuk a tésztát és 15-20 percig (aranybarnára) sütjük.


Mogyoróöntetes-csokis muffin

Hozzávalók: • ˝ csésze liszt • ź csésze kristálycukor • ź csésze barna cukor • 2 teáskanál sütőpor • ź teáskanál só • ˝ csésze olvasztott vaj vagy margarin • ˝ csésze tej • 1 (nagy) tojás, enyhén felverve • 2 csésze csokireszelék

Az öntethez: • 1/3 csésze barna cukor • 3 evőkanál liszt • 1 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin • ź csésze tört mogyoró

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. Összekeverjük a lisztet, a kétfajta cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a tojást,majd a csokireszeléket is. A masszát belekanalazzuk a formákba. Az öntethez összekeverjük a cukrot, a lisztet és a vajat egy kis tálban. Hozzáadjuk a mogyorót. A muffinokra bőségesen rakunk belőle, és kicsit megnyomkodjuk a tetejét. 20-25 percig (tűpróba!) sütjük.


Mogyorós-csokis muffin

Hozzávalók: • 25 dkg liszt • 4,5 dkg kakaópor (!nem instant!) • ˝ teáskanál szódabikarbóna • 2 teáskanál sütőpor • ź teáskanál só • kb. 3 dl tej • 1 tojás • 30 dkg cukor • 2 evőkanál olaj • 1 teáskanál vanília aroma • 17 dkg apróra vágott csokoládé • 9 dkg apróra vágott mogyoró • 12-15 egész mandula • kb. 4 evőkanál cukor

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk/olajozzuk. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vanília aromát és az olajat. Belekeverjük (kis adagokban) a lisztes keveréket, végül a mogyorót és a csokoládét is. A formákat ž-ig töltjük a tésztával, mindegyik muffin tetejére teszünk egy mandulát, és kicsit megszórjuk cukorral. 20-25 percig sütjük.


Napraforgómagos sütőtökös muffin

Hozzávalók: • 100 g liszt, • 20 g barna cukor, • 2 tk. sütőpor, • 1 tk. pikáns fűszer, • 1/4 tk. só, • 1/4 tk. szódabikarbóna, • 1 csésze sütőtökpüré, • 1 db tojás enyhén felverve, • 1/4 csésze tej, • 1/4 csésze napraforgóolaj, • 1 csésze zabpehely, • 1/4 csésze nyers vagy pirított napraforgómag

Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, fűszert, a sót és a szódabikarbónát. Egy másik tálban keverjük csomómentesre a tökpürét, tojást, tejet és az olajat, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, végül a zabpelyhet és a napraforgót. Az olajban keverjük el a cukrot, napraforgómagot, lisztet és a fűszert. A muffinformákat kenjük ki olajjal, majd töltsük bele a tésztát. Tegyük 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd díszítsük néhány szem pirított napraforgómaggal.


Napraforgós-sütőtökös muffin II.

Hozzávalók: • 1 csésze liszt • ˝ csésze barnacukor • 2 teáskanál sütőpor • 1 teáskanál sütőtök-pite fűszer (ez szerepel az eredeti receptben... talán megfelel a mézeskalács fűszer is) • ˝ teáskanál só • ź teáskanál szódabikarbóna • ž csésze sütőtök-püré • 1 nagy tojás, enyhén felverve • ź csésze tej • ź csésze napraforgó olaj • 1 csésze zabpehely • ˝ csésze nyers vagy pirított napraforgó mag (ha sózott, akkor a receptből ki kell hagyni a sót!)

Tetejére: • 1 evőkanál napraforgó olaj • 1/3 csésze barna cukor • 3 evőkanál napraforgómag • 1 evőkanál liszt • ź teáskanál mézeskalács fűszer (itt megint azt a pite fűszert írta)

Elkészítés: A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük, a formákat előkészítjük (olaj vagy papír). Egy nagy tálban jól elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a fűszerrel, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban simára keverjük a tök-pürét, a tojást, a tejet és az olajat, majd hozzáadjuk (kis adagokban) a lisztes keveréket, végül a zabpelyhet és a napraforgót is. A formákat ž-ig töltjük. Az olajat elkeverjük a cukorral, a napraforgómaggal, a liszttel és a fűszerrel. Ebből a keverékből mindegyik muffinra cseppetnünk néhányat. 18-25 percig sütjük.


Narancsos-csokis muffin

  1. 2 db narancsot kinyomunk.
  2. Az egyik narancs héjját zöldségpucolóval óvatosan lehámozzuk, de vigyázzunk ne maradjon a fehéres kesernyés részből rajta. Apró darabokra felaprítjuk.
  3. 1 tábla (10dkg) étcsokit is késsel feldarabolunk.
  4. 2 tojást pici sóval, 1 zacsi vaníliás cukorral, 15 dkg porcukorral habosra keverünk.
  5. Hozzáadunk 15 dkg margarint, és kikeverjük. Teszünk bele 1 teáskanálnyi sütőport, és a másik narancs héjját belereszeljük.
  6. Majd következik 15 dkg liszt. A sűrű masszát a narancslével fellazítjuk.
  7. A végén belekeverjük a feldarabolt narancshéjjat és a darabos étcsokit is.
  8. Kibélelt muffinformákba kanalazzuk a masszát.
  9. Előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük 200 C°-on.
  10. Ha kész a forró muffinok tetejét cukrozatlan kakaóporral finoman megszórjuk.

Nem sok marad a tányéron, ha elérte a fogyasztható hőmérsékletet.


Nutellás muffin

Hozzávalók: • 7,5 dkg vaj • 10 dkg Nutella • 5 dkg cukor • 2 tojás • 1,2 dl tej • 30 dkg liszt • 1 csomag sütőpor

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kikenjük. A vajat a Nutellával, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a Nutellás masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: A masszába keverhetünk mogyoródarabkákat és/vagy csokidarabkákat, így még finomabb lesz!


Olasz diós-sonkás muffin

Hozzávalók: • 30 dkg liszt • 3 tojás • 1 dl tej • 4 evőkanál olivaolaj • 10 dkg füstölt sonka • 4 dkg dió • 1 ág rozmaring • 1 csomag porélesztő

Elkészítés: A diót durvára, a sonkát és a rozmaring leveleit finomra vágjuk. Elkeverjük a tojást a liszttel, az olajjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a rozmaringot, a sonkát és a diót és félretesszük pihenni. Kikenjük a muffin formát, 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Beletesszük a tésztát a formákba és újabb 30 percig pihentetjük majd kb. 25 percig sütjük.


Parmezános-fűszeres muffin

Hozzávalók: • 2 csésze liszt • 1 evőkanál cukor • 1 ˝ teáskanál sütőpor • ˝ teáskanál szódabikarbóna • ˝ teáskanál zsálya (szárított, morzsolt) • ˝ csésze apróra vágott petrezselyem • ź csésze frissen reszelt parmezán sajt • 1 ź csésze író (kefír) • ź csésze vaj vagy margarin (olvasztott) • 1 (nagy) tojás

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a formákat kiolajozzuk. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a zsályával, a petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Hozzáadjuk az írót (kefírt), az olvasztott vajat és végül a tojást. A formákat 2/3-ig töltjük a masszával. 15-20 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűni.


Pina-Coladás muffin

Hozzávalók: • 120 g barna cukor, • 2 tk sütőpor, • 80 g kókuszreszelék, • 1 csipetnyi só, • 180 g liszt, • 1 db tojás, • 700 ml narancslé, • 80 ml olaj, • 100 ml kókusztej, • 20 ml rum, • 200 g ananászkonzerv, • kandírozott cukor vagy gyümölcs

Elkészítés: A cukrot, sütőport, kókuszreszeléket, sót és a lisztet keverjük össze. A tojást, a narancslevet, olajat, kókusztejet és a rumot szintén. Öntsük össze a két keveréket, majd adjuk hozzá az ananászdarabkákat. Készítsük elő a muffinformákat, és kanalazzuk bele a tésztát. 200 °C-ra előmelegített sütőbe, süssük kb. 20-25 percig. Az aranybarnára sült muffinokat hagyjuk kissé hűlni, majd a formákból kivéve díszítsük ananászdarabokkal, kandírozott gyümölccsel és cukorkákkal.


Rumos muffin I.

Hozzávalók: • 12,5 dkg finomliszt • 12,5 dkg étkezési keményítő • 20 dkg cukor • 2 teáskanál sütőpor • 2 evőkanál rum • 2 dl olaj • 4 tojás • 1 csomag vaníliáscukor • só

Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel, sütőporral, egy kis sóval és a vaníliáscukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.


Rumos muffin II.

Hozzávalók: • 40 dkg finomliszt • 25 dkg cukor • 3 evőkanál kakaópor • 2 teáskanál sütőpor • 2,5 dl olaj • 1,5 dl rum • 4 tojás • 2 csomag vaníliáscukor

Elkészítés: A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakóval és a vaníliáscukorral. A tojásokat az olajjal, a rummal és a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20-25 percig sütjük.


Sajtos muffin

Hozzávalók: • 1 csomag levelestészta • 20 dkg sajt (trappista) • 10 dkg sajt (füstölt) • 3 db tojás sárgája • 2 evőkanál liszt (finom) • 2 dl tejszín • 1 izlés sz. só • 1 izlés sz. bors (szemes)

Elkészítés: A tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk, és 12 kerek formát szaggatunk belőle, amivel a muffin sütőforma mélyedéseit tudjuk kibélelni. A töltelék hozzávalóiból kikevert masszát a tésztaformákba töltjük. Előmelegített sütőben 200 °C-n sütjük.


Sajtos-hagymás muffin

Hozzávalók: • 2 csésze liszt • 1 csésze pirított hagyma (apróra vágott!) • 1 csésze tej • ž csésze durvára reszelt (cheddar) sajt • 2 (nagy) tojás • 3 evőkanál növényi olaj • 1 evőkanál sütőpor • 1 teáskanál hagymasó (szerintem a hagymakrém is jó...)

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk. (vagy papírral kibéleljük) Egy nagy tálban összekeverjük az összes hozzávalót. (Az angol recept szerint csak addig kell keverni, amíg éppen átnedvesednek a száraz hozzávalók...) A masszát a formákba kanalazzuk (2/3-ig!), majd 15-18 percig sütjük.


Sajtos lencsés muffin

Hozzávalók: • 6 púpozott evőkanál liszt • 3 tojás Lencsés muffin • 1 evőkanál olívaolaj • 2 dl tejföl • 1 csokor petrezselyem • 2 gerezd fokhagyma • csipetnyi chili • só • bors • 10 dkg reszelt sajt • 10 dkg főtt vörös lencse

Lencsével dúsítva. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a főtt lencsét, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával és chilivel ízesítjük, majd a muffinformákba töltjük és 15-20 perc alatt megsütjük.


Sajtos-gombás-sonkás muffin

Hozzávalók: • 180 g szeletelt gomba (1 közepes üveg) • 3 tojás • 90 g sonka vagy bacon szalonna csíkokra vágva • 200 g liszt • 1 sütőpor (12g) • 200 ml tej • 150 g reszelt sajt só őrölt bors

Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk,majd a Muffin forma mélyedéseit 2/3-ig töltjük. Előmelegített sütőben 180°C-on (gázsütőben 3-ason) kb. 25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!


Smarties-es muffin

Hozzávalók: • 20 dkg liszt • 8 dkg étkezési keményítő • 2 ˝ teáskanál sütőpor • 1 kávéskanál szódabikarbóna • 1 csipet só • 9 dkg cukor • 15 dkg Smarties • 9 dkg vaj • 2 tojás • 2 dl tej

Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük. Egy tálban elkeverjük a lisztet a keményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a Smartiessel. Egy másik tálban simára keverjük a tojásokat a vajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket. A formákat kb 2/3-ig töltjük a masszával, és 20-25 perc alatt készre (aranybarnára) sütjük. A muffinokat hagyjuk langyosra hűlni a formákban.


Sonkás muffin

Elkészítési idő: 30 perc Kategória: Sütemények, Sós

Hozzávalók: • 25 dkg liszt • 2 db tojás • 0,75 dl olaj • só • 2,5 dl tej • 10 dkg sonka • 1 kis fej hagyma aprítva • 10 dkg felkockázott Trappista sajt

Elkészítés: A száraz hozzávalókat és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Ezután összedolgozzuk őket egymással.Minél előbb sütjük őket. 180 C°-on sütjük sajt pirulásáig.(kb:25 perc) Tanácsok: Tetejére lehet reszelni sajtot. Finom nasi.


Sonkás-sajtos muffin

Kategória: Sütemények, Sós

Hozzávalók: 1/3 csésze tej ź csésze tejföl 2 evőkanál olaj 1 tojás 1 csésze liszt 2 teáskanál apróra vágott snidling 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma ˝ csésze reszelt sajt ź csésze apróra vágott sonka vagy szalonna

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük. Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával. Végül hozzákeverjük a sajtot és a sonkát vagy szalonnát. A kapott tésztát a formákba kanalazzuk, és 17-20 percig sütjük. (tűpróba!)


Sonkás-sajtos muffin 2

Elkészítési idő: 40 perc Kategória: Sütemények, Sós

Hozzávalók: • 1 csésze liszt • 10 dkg reszelt sajt (Trappista) • 1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon • 3/4 cs víz • 1 tojás • 1 púpos kávéskanál sütőpor

Elkészítés: 1. A lisztet a száraz dolgokkal keverd össze! 2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni! 3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 C°-os sütőben 20 percig sütsd! 4. 5 perc hűlés után rácsra kitenni.

Egy csésze mennyiség = • liszt 150 gr • cukor 225 gr • barnacukor 175 gr • vaj 225 gr • méz 350 gr • zsemlemorzsa 50 gr • rizs nyersen 200 gr • szárított gyümölcs 175 gr • apróra vágott mogyoró 175 gr • kókuszreszelék 75 gr • folyadék 250 ml


Sörös muffin

Hozzávalók: • 20 dkg liszt (finom) • 1 kiskanál sütőpor • 0.5 kiskanál só • 1 mokkás bors (szemes) • 1 evőkanál cukor • 2.5 dl sör • 1 izlés sz. sajt (ementáli)

Elkészítés: A lisztet a sütoporral, a sóval, a borssal és a cukorral összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a sört. A sütőformát háromnegyedig töltjük a massszával és a tetejét megszórjuk a sajttal. Kb. 20 perc alatt kész.


Szőlős muffin

Hozzávalók: • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt • 6 dkg liszt • 1,5 teáskanál sütőpor • 2 evőkanál diétás margarin • 1 evőkanál cukor • 2 tojás • 1 csomag vaniliás cukor • ˝ teáskanál fahéj • 1,5 dl zsírszegény (fölözött) tej • 15 dkg kis szemű szőlő

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Habosra keverjük a margarint, a cukrot, a tojást, a vaniliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet és a lisztben megforgatott szőlőt, jól elkeverjük. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 20-25 percig sütjük.


Tejes-rizses muffin

Elkészítési idő: 75 perc Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók: • 2 bögre liszt • 1/2 bögre szobahőmérsékletű vaj (olajat tettem bele) • 1 bögre cukor • 2 tojás • 1 bögre tej • 1 bögre főtt rizs • 1 evőkanál sütőpor

Elkészítés: A vajat habosra mixeljük, majd lassan beleszórjuk a cukrot. Elkeverjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a tejjel együtt felváltva hozzáadjuk a masszához. Végül a rizst keverjük bele alaposan, majd a kikent muffinformába adagoljuk. Előmelegített, 220 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tanácsok: Nálam maradt egy kevés massza azt egy olajjal kikent jénai tál tetejébe simítottam és tökéletesen megsült ott is! A rizs pedig legyen tökéletesen megfőve!


Tojásmentes kukoricamuffin

Hozzávalók: • 1 csésze kukorica liszt • ˝ csésze finomliszt • ź csésze cukor • 1 teáskanál só • 2 teáskanál sütőpor • 1 csésze tej • 2 evőkanál olvasztott margarin

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk. A száraz hozzávalókat átszitáljuk és összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a margarint. A tésztát a formákba kanalazzuk majd 25-30 percig sütjük.


Töltött mákos muffin

Hozzávalók: • 10 dkg mák (darált) • 10 dkg zabkorpa • 10 dkg rétesliszt • 1 dl olaj • 6 dl tej • 1 teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál sütőpor • 2 teáskanál citromhéj • 0.5 teáskanál fahéj • 0.5 teáskanál szerecsendió • 13 dkg cukor • 2 db tojás • 1 csomag pudingpor (csokis)

A tölteléket elkészitjük: 3,5 dl tejet felforralunk, a maradék ˝ dl tejben elkeverjük a pudingport és a 2-3 evőkanál cukrot, majd ezt a forró tejbe öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papirral kibéleljük. A darált mákot összekeverjük a zabkorpával, a rétesliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Kis adagokban felváltva adagoljuk a masszába a lisztes keveréket és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. A tésztából kb. egy evőkanálnyit a formák aljára kanalazunk, erre jön kb. ž-1 evőkanálnyi töltelék, majd ismét massza. 15-20 percig sütjük.


Tönkölyös-almás muffin

Hozzávalók: • 15 dkg vaj • 15 dkg cukor • 12 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt • 3 dkg fehér tönköly liszt • 2 tojás • 1 teáskanál sütőpor • 1 citrom reszelt héja • 1 nagy alma reszelve

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinsűtőt kibéleljük papírral. A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját. A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát. A tésztát a muffinsütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.


Török citromos muffin

Hozzávalók: • 10 dkg joghurt • 27 dkg liszt • 1 citrom • 1 csomag sütőpor • 5 evőkanál cukor • 1 tojás • 11 dkg olvasztott vaj

Elkészítés: A lisztet a sütőport és a cukrot összekeverjük, tálba szitáljuk. A muffin formát vajjal kikenjük, a tojást a joghurttal és vajjal elkeverjük. A joghurtos masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét. Villával gyorsan összekeverjük (nem baj, ha kicsit csomós marad az eredeti recept szerint) A mélyedéseket 2/3 részig megtöltjük, jól előmelegített sütőben 20-25 percig szép pirosra


Túrós muffin

Hozzávalók: • 15 dkg vaj • 30 dkg kristálycukor • 1 csomag vaníliáscukor • 1 citrom reszelt héja • 4 tojás • 2,5 dl tejföl • 50 dkg rétesliszt • 1 csomag sütőpor • 20 dkg túró • 15 dkg mazsola • só • kb. 1 evőkanál rum (aroma is lehet)

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinsütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába. Kb. 30 percig sütjük.


Vajas muffin

Hozzávalók: • 12,5 dkg vaj • 10 dkg cukor • 1 csomag vaníliás cukor • 2 evőkanál rum (vagy rumaroma) • 25 dkg liszt • ˝ csomag sütőpor • ˝ csésze tej • 2 tojás

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, formákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a tojásokkal. A lisztet és a sütőport hozzákeverjük, majd beleadjuk a tejet is. A formákba töltjük a masszát és 30 percig sütjük.


Zabpelyhes-áfonyás muffin

Hozzávalók: • 20 dkg liszt • 2 evőkanál zabpehely • 1 csomag sütőpor • 20 dkg (friss) áfonya • 2 tojás • 12 dkg barnacukor • 10 dkg olvasztott vaj • 2 dl tejföl • ˝ dl tej

Elkészítés: A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A muffinformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) A formákat a tésztával kétharmadig töltjük, majd áfonyaszemeket nyomunk bele. 20-25 percig (tűpróba!) sütjük.


Zabpelyhes-mazsolás muffin

Hozzávalók: • 8,5 dkg sótlan, lágy vaj • 11 dkg barna cukor • 4 tojás fehérje • 1 teáskanál vaníliaaroma • 12 dkg zabpehely • 16 dkg liszt • 1-1/2 teáskanál fahéj ízlés szerint • 1 teáskanál só • 1 teáskanál szódabikarbóna • 1 teáskanál sütőpor • 2,4 dl almaszósz (vagy hígabb almalekvár) • 2 evőkanál víz • 15 dkg mazsola

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffinformákat kivajazzuk. A mazsolát lobogó vízbe tesszük, majd leszűrjük és hagyjuk megszáradni. Habverővel kikeverjük a vajat és a barna cukrot. Hozzáadjuk a többi összetevőt a mazsola, a tojásfehérjék és a vanília kivételével. A tojásfehérjéket a vaníliával kemény habbá verjük. A habot óvatosan belekeverjük a masszába, majd a mazsolát is beleforgatjuk. A tésztát a muffinformába kanalazzuk, 20-25 percig sütjük. Kisülés után öt percet hagyjuk hűlni a formában.


Zamatos almamuffin

Hozzávalók: • 24 dkg liszt (finom) • 1.5 kávéskanál sütőpor • 1 kávéskanál fahéj • 0.25 kávéskanál szerecsendió • 10 dkg cukor (barna) • 2 db alma • 1 db tojás • 2 dl tej • 5 dkg vaj

Elkészítés: A sütőt fórróra (200 fok) bemelegítjük, a muffin formák alját olajjal kikenjük. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával néhány mozdulattal összeforgatjuk a masszát. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sűl készre.

Tippek:

  1. A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe, és érdekesebb íze lesz.
  2. Ugyanezt a tésztát lehet (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandirozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt.

Zöldbabos és zöldséges muffin

Elkészítési idő: 35 perc Kategória: Sütemények, Sós

Hozzávalók: • 10 ek finomliszt • 10 ek rozsliszt • 2 ek búzacsira • 8 ek oliva olaj • 1 tojás • 1,5 dcl tej • 20 dkg zöldbab • 1 kisebb fej hagyma • 2 gerezd foghagyma • egy kis só • 1 sütőpor • lehet még bele tenni akármilyen zöldséget pl. sárgarépát, cukkinit, paprikát, egykis paradicsomot...

Elkészítés: A zödségeket lereszeltem és a zöldbabot kisebb db-ra vágtam az egészet összekevertem egy kis sóval. Muffin tésztáját: A liszteket kimértem és a buzacsirát, olajat és a tojást beletettem sót, sütőport és végül a tejel összekevertem. Azután a zöldséggel kevertem össze. A 12 db muffin jön ki belöle.


Zöldséges muffin

Hozzávalók: • 1/2-1/2 db piros és zöld paprika, • 1/2 csésze reszelt cukkini, • 1 kis fej vöröshagyma, • 1 tk. frissen vágott petrezselyemzöld, • 150 g liszt, • 2 ek. cukor, • 3 tk. sütőpor, • 1/2 tk. só, • 400 ml tej, • 1/3 csésze olvasztott margarin, • 2 db tojás

Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a petrezselymet. A margarint, a tojást és a tejet csomómentesen keverjük el. A paprikát és a cukkinit mossuk meg,csepegtessük le, vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a tojásos masszához. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, ügyelve arra, hogy az egyre keményebbé váló massza minél homogénebb legyen. A muffinformákat készítsük elő. A masszát kanalazzuk a formákba, majd tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Melegen tálalva az igazi.


Zöldséges muffin II.

Hozzávalók: • 15 dkg póréhagyma, • 15 dkg cukkini, • 15 dkg édeskömény, • 15 dkg sárgarépa, • 15 dkg kelkáposzta, • 15 dkg spenótlevél (fagyasztott nem jó, mert szétfolyik és zöldre színezi a tésztát), • 3 ek. olívaolaj, • só, • bors (a zöldség-hozzávalókat ízlés és szükség szerint lehet variálni).

A tésztához: • 8 dkg margarin, • 25 dkg liszt, • 2 kávéskanál sütőpor, • 2 tojás, • 2 dl tej, • 3 dkg reszelt parmezán

Elkészítés: A zöldésgeket felkockázzuk. A felforrósított olajon néhány percig pirítjuk a póréhagymát, majd a fent leírt sorrendben rádobáljuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarin felét, a tejet, a reszelt sajtot, sóval-borssal ízesítjük és simára keverjük a tésztát. A párolt zöldségeket lazán beledolgozzuk a tésztába. A muffinformákat jól kikenjük margarinnal és beletöltjük a masszát úgy, hogy a forma háromnegyedéig érjen. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük kb. 30-35 percig. A tetejének már barnulnia kell, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e belül a tészta. Ne nyitogassuk a sütőajtót, mert akkor nem tud megnőni a tészta. Ha a sütőből kivettük, akkor még 5 percig hagyjuk a formában pihenni. Húsokhoz kiváló köret, de mártással magában is jó előételnek. Vadashoz zsemlegombóc helyett is nagyon finom. Fontos: hogy nagyon ki kell vajazni a sütőformákat, hogy ne ragadjon bele!!!

Forrás:wikibooks.org

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre