Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 



_______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Főfogások

Kacsa:

Ananászos kacsa   

Hozzávalók:

ˇ  1 sütni való kacsa,

ˇ  1 evőkanál liszt,

ˇ  30 dkg ananász,

ˇ  2 újhagyma,

ˇ  1 gyömbérgumó
A pácléhez:

ˇ  1 gerezd összezúzott fokhagyma,

ˇ  1 csipetnyi bors,

ˇ  1 csipetnyi só,

ˇ  fél kávéskanál cukor
Keverjük össze a páclé anyagait. Csontozzuk ki a kacsát, vágjuk a húsát rostirányban keskeny csíkokra, áztassuk be a páclébe. Csöpögtessük le az ananászt, vágjuk kis kockákra: vágjuk a hagymát keskeny csíkokra, a gyömbért pálcikákra. Csöpögtessük le a húst és erős tűzön, forró olajban süssük 5 percig, majd adjuk hozzá a hagymát és az ananászt. Süssük 3 percig. Oldjuk fel a lisztet az ananász levében, adjuk a húshoz, a gyömbérrel együtt. Folyamatos kevergetés közben pároljuk addig, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Forrón tálaljuk, ananászkörszeletekkel, korianderzölddel díszítjük, és natúr rizst kínálunk köretnek.

 

Pekingi kacsa mandarinlepénnyel   

Hozzávalók:

ˇ  Egy kisebb, egy-másfél kilós kacsa, vagy ha nincs ennyire szükség, akkor kacsamell vagy kacsacomb,

ˇ  Tíz zöldhagyma,

ˇ  Öt-hat darab uborka

ˇ  Két evőkanál méz,

ˇ  Egy kávéskanál só,

ˇ  Különféle mártások: szójamártás, Hoiszin-mártás, mazsolamártás stb.
Előkészítés: a kacsát megtisztítjuk. Ha bontott madarat vásároltunk, arra vigyázzunk, hogy a nyakán a bőr sértetlen legyen. Az autentikus Pekingi kacsa elkészítésénél a legfontosabb művelet következik: nagyon éles késsel, a kacsa feje alatt, elöl bevágjuk a nyakat. Utána körülvágjuk a bőrt, majd a vágás mentén a kés hegyét bedugjuk a nyakbőr és a hús közé, félujjnyi mélyen. Határozott mozdulattal körbeforgatjuk a kést, így sikerült elválasztani a bőrt és a húst. A résbe bedugunk egy vékony gumicsövet vagy szalmaszálat, és akár hiszik, akár nem a kacsát felfújjuk, mint egy léggömböt. Annyi levegőt fújunk a bőr alá, amennyit csak tudunk. Végül erős spárgával elkötjük a nyakat, ezután - ha nem bontott kacsát vettünk - már levághatjuk a fejet, nem lesz rá szükség, csakúgy, mint a lábra sem. A kacsát forrásban levő vízbe mártogatjuk, jól kimossuk kívül-belül. Ezt követően félliternyi forró vízbe keverjük a mézet (tetszés szerint egy-két deci cherryt is tehetünk bele), a kacsát alaposan meglocsoljuk ezzel az öntettel, legalább ötször. Mindez, természetesen, nem hókusz-pókusz. A Pekingi kacsa ízösszetételében a legfontosabb, hogy a bőr ropogós aranybarnára süljön. Ezért is választottuk el a hústól, amikor felfújtuk, és ezért locsoljuk cukros vagy mézes vízzel. Ha mindez megtörtént, a kacsát a nyakánál fogva egy éjszakára fölakasztjuk. Okos dolog tálat rakni alája, hogy a lecsöpögő mézes vízcseppeket fölfogjuk. Másnap a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, az uborkát átlós csíkokra szeljük.
Főzés: a sütőt kétszáz Celsius fokon előmelegítjük, a rácsot középre helyezzük, rárakjuk a kacsát, alája pedig tálat teszünk, amely fölfogja a lecsöpögő zsírt. Egy órán át sütjük, közben saját zsírjával meglocsolgatjuk.
A Pekingi kacsához még igen fontos tartozék a mandarinlepény. Ez inkább palacsintának nevezhető, bár korántsem olyan, mint amit mi ezen a néven ismerünk.
Hozzávalói:

ˇ  Harminc dekagramm kukoricaliszt,

ˇ  Negyed liter víz,

ˇ  Két evőkanál olaj
Előkészítés: a vizet fölforraljuk, a lisztet tálba rakjuk, és lassan hozzáöntjük a folyadékot. Előbb fakanállal kevergetjük. Amikor összeállt, öt percig gyúrjuk, majd fél órán át pihenni hagyjuk. A tésztából negyvencentis rudat formálunk, ezt elfelezzük késsel. A két felet négyfelé vágjuk, s a nyolc rudacskát ismét elfelezzük. Összesen tizenhat darab, körülbelül két és fél centis tésztánk van. Ezekből kézzel vagy gyúrófával palacsintakarikákat formálunk. Nyolc palacsintának az egyik oldalát megkenjük az olajjal, s a másik nyolcat ráborítjuk az előbbiek olajozott felére.
Főzés: egy zsírozatlan serpenyőt előmelegítünk, belerakunk egy-egy ilyen összetapasztott lepényt. Amikor hólyagosodni kezd (körülbelül két perc múlva), a másik oldalán is megsütjük. Kivesszük, kesztyűs kézzel az összetapadt lepényeket szétválasztjuk, mindegyiket félbehajtjuk, vizes ruhával letakarjuk, nehogy túlságosan megszáradjanak. (Nem árt az sem, ha tálalás előtt tíz percig gőzöljük őket, ettől még puhábbak lesznek.)
A tálalás és a Pekingi kacsa elfogyasztása külön szertartás. A szakács először meghámozza a madarat. A lenyúzott bőrt vékony csíkokra vágja. Utána a húst lebontja, szintén csíkokra vágja. Külön tálon rakja az asztalra a ropogósra sült bőrt, a húst, a lepényt, az uborkát, a hagymát és a mártásokat.
A vendég maga készíti el az ételét. Kinyit egy félbehajtott palacsintát, rátesz kevéske kacsabőrt, húst, egy-két darab zöldhagymát, uborkát, majd az egészet meglocsolja a mártásokkal. Ezután a palacsintákat a hagyományos módon föltekeri, és a nem hagyományos módon a két végüket betűri, mintha papírba csomagolna. Az étel dugig lakat egy nagyevő öttagú családot, és a kacsahúsból még jócskán marad is más étel elkészítéséhez.

 

Részeg kacsa   

Hozzávalók:

ˇ  Egy kétkilósnál is nagyobb kacsa

ˇ  Két gyömbérgyökér

ˇ  Két kanál só

ˇ  Két zöldhagyma

ˇ  Fél liter cherry vagy nem túl erős aromájú pálinka
Előkészítés: a kacsát megtisztítjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyi darabkákra vágjuk.
Főzés: a fazékba helyezett kacsára ráöntünk másfél-két liter vizet, fölforraljuk. Ezután egészen kis lángon, két órán át főzzük, a gyömbérrel és a hagymával együtt. Ha megfőtt, kivesszük, kihűtjük. Fóliába vagy sztaniolba csomagolva egy éjszakán át a hűtőben tartjuk. Másnap kettévágjuk, vagy ha nincs elég nagy edényünk, negyedeljük. Edénybe tesszük, ráöntjük a szeszt, lefedjük, majd három napra visszatesszük a hűtőbe.
Tálaláskor a húst lebontjuk a csontról, kisebb darabokra vágjuk, zöldségfélékkel, mártogatós szószokkal fogyasztjuk.

 

Szecsuáni babos kacsa   

Hozzávalók:

ˇ  Húsz dekagramm sült kacsahús

ˇ  Két gyömbérgyökér

ˇ  Öt dekagramm főtt fehérbab

ˇ  Egy zellergumó

ˇ  Egy fél póréhagyma

ˇ  Két evőkanál szójamártás

ˇ  Két evőkanál cukor

ˇ  Egy evőkanál ecet

ˇ  Két fokhagyma

ˇ  Egy piros paradicsompaprika

ˇ  Két hegyes-erős zöldpaprika

ˇ  Négy evőkanál olaj
Előkészítés: a kacsahúst csíkokra vágjuk, a zellert, póré-hagymát, paprikát szeletre, a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért megreszeljük.
Főzés: előmelegített serpenyőbe öntjük az olajat. Mielőtt füs-tölne, beletesszük a gyömbért és az erős paprikát. Egy perc múlva a főtt babot és a fokhagymát, két perc múlva az összes többi zöldségfélét is hozzáadjuk. Ismét két percet várunk, ezalatt a legnagyobb lángon sütjük az ételt, majd hozzáadjuk a kacsahúst, szójamártást és cukrot. Dobva-rázva sütjük két percig, ekkor beleöntjük az olajat és még egyszer átkeverjük.

 

Töltött kacsa   

Hozzávalók:

ˇ  Egy kisebb, másfél kiló körüli kacsa

ˇ  Négy fej gomba

ˇ  Három zöldhagyma

ˇ  Egy gyömbérgyökér

ˇ  Tíz dekagramm darált sertéshús

ˇ  Maréknyi főtt fehérbab

ˇ  Három evőkanál olaj

ˇ  Két evőkanál szójamártás

ˇ  Egy evőkanál Cherry
Előkészítés: a megtisztított kacsát két percre forró vízbe me-rítjük, majd fölakasztjuk és egy éjszakán át száradni hagyjuk.
Másnap: a gombákat apró szeletekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyira aprítjuk.
Főzés: a megforrósított olajban két percig sütjük a húst, a hagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a babot és a gombát, újabb két percig sütjük. Ha kihűlt, megtöltjük e keverékkel a kacsát. Gondosan bevarrjuk. A cherryt és a szóját kevés olaj-jal összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a kacsát, és kétszáz Celsius fokos sütőben másfél órán át sütjük.

 

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.